Η NSA παρακολουθεί την τοποθεσία εκατοντάδων εκατομμυρίων κινητών σε όλο τον κόσμο

Tweet

Επιμέλεια: alfavita.gr

Η NSA παρακολουθεί την ακριβή τοποθεσία εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων, συγκεντρώνοντας πάνω από 5 δις. αρχεία καθημερινά. Την αποκάλυψη, η οποία βασίζεται κυρίως σε απόρρητα έγγραφά του Έντουαρντ Σνόουντεν, έφερε στο φώς της δημοσιότητας η Wall Street Journal.

Για την παρακολούθηση των συσκευών, η NSA

έχει «παγιδεύει» τις καλωδιώσεις που συνδέουν τα εθνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μιας χώρας με αυτά των υπολοίπων. Στόχος της Υπηρεσίας είναι να εξαγάγει πληροφορίες σχετικά με τις καθημερινές κινήσεις των κατόχων των τηλεφώνων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η NSA δεν παρακολουθεί πολίτες των ΗΠΑ, αλλά τα δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών σε όλο τον κόσμο ενώ είναι πιθανό να συγκεντρώνονται «κατά λάθος» πληροφορίες για ένα μικρό ποσοστό Αμερικάνων. Ούτως ή άλλως, οι νομικοί σύμβουλοι της NSA και Αμερικάνοι αξιωματούχοι δηλώνουν πως δεν παραβιάζεται το αμερικάνικο σύνταγμα με τις πρακτικές αυτές.

Η κλίμακα και οι δυνητικές επιδράσεις στην ιδιωτική ζωή που μπορεί να προκαλέσει η συλλογή και η ανάλυση δεδομένων που αφορούν την τοποθεσία του κάθε χρήστη, είναι αξεπέραστες σε σχέση με τις αποκαλύψεις του Ιουνίου για της σχέσεις τις υπηρεσίας με εταιρείες του διαδικτύου. Οι αναλυτές της NSA, μπορούν να εντοπίσουν κινητά τηλέφωνα σε όλο τον πλανήτη, να ανιχνεύσουν τις κινήσεις τους και να εκθέσουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών που τα χρησιμοποιούν. Από αυτές, μπορεί επίσης να συμπεράνει επίσης ποιοι κάτοχοι γνωρίζονται μεταξύ τους, αν διαπιστωθεί πως βρίσκονται συχνά στις ίδιες τοποθεσίες.

Δείτε στο παρακάτω σχεδιάγραμμα πως παρακολουθούντα τα τηλέφωνα αυτή τη στιγμή.

Tags: NSAΗΠΑπαρακολουθήσεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα