Η επιμόρφωση των συναδέλφων ΤΕ01 και ΔΕ01 να γίνει χωρίς δίδακτρα φοίτησης στην ΑΣΠΑΙΤΕ και με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα

Η επιμόρφωση των μονίμων συναδέλφων ΤΕ01 και ΔΕ01 που γίνεται φέτος από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) με σκοπό την απόκτηση Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας και με αμοιβή το ποσό των 300 ΕΥΡΩ για τη συμμετοχή τους στο Α΄ εξάμηνο και άλλα τόσα για το Β΄ εξάμηνο, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Παρά τη δικαίωση και την επιστροφή των καταβληθέντων

χρημάτων που ήδη έχει γίνει σε συναδέλφους, η ΑΣΠΑΙΤΕ στο νέο διδακτικό έτος 2017-18 συνεχίζει να ζητά από όλους όσους εγγράφονται να παρακολουθήσουν αντίστοιχα προγράμματα επιμόρφωσης να καταβάλλουν το ποσό των 600 € αγνοώντας δικαστικές αποφάσεις οι οποίες έκριναν ότι είναι παράνομη η επιβολή διδάκτρων φοίτησης.

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Διοίκηση της ΑΣΠΑΙΤΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι απόφοιτοι του 2006 της ΑΣΠΑΙΤΕ που προσέφυγαν στα δικαστήρια δικαιώθηκαν με την υπ. αριθμ. απόφαση 8240/2012 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (4ο Τμήμα) και την υπ. αριθμ. απόφαση του ΣτΕ 2036/2016 (Τμήμα Α). Στους προσφεύγοντες επιστράφηκαν με το νόμιμο τόκο τα δίδακτρα που κατέβαλαν και έτσι αυτοί ικανοποιήθηκαν πλήρως και άρα θα έπρεπε και να σταματήσουν τα αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα επιμόρφωσης και να κινήσουν τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων σε όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος με πληρωμή στις επιμορφώσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Η επιμόρφωση των συναδέλφων όλων των κλάδων στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς και των εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων ΤΕ01 και ΔΕ01 με στόχο την εργαστηριακή, παιδαγωγική και εκπαιδευτική αναβάθμισή τους, πρέπει να είναι αποκλειστικά δωρεάν, με πλήρη απαλλαγή από τα εργασιακά τους καθήκοντα και να πραγματοποιείται με την ευθύνη του υπουργείου παιδείας. Είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας να παρέχει αυτή τη δυνατότητα της προαπαιτούμενης παιδαγωγικής επάρκειας στους εκπαιδευτικούς που το ίδιο διόρισε. Στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2006 και 2008 το Υπουργείο Παιδείας έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν μέρος και να διοριστούν στη Δημόσια Εκπαίδευση υποψήφιοι των τεχνικών ειδικοτήτων των κλάδων ΠΕ που δεν είχαν τον προαπαιτούμενο παιδαγωγικό τίτλο.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας:

Να παρέμβει άμεσα και η ΑΣΠΑΙΤΕ να αποσύρει τη σχετική διάταξη που αφορά την οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών και η επιμόρφωση να πραγματοποιηθεί δωρεάν.

Να μην υπάρχουν αποκλεισμοί για οικονομικούς λόγους.

Για την απρόσκοπτη και ουσιαστική φοίτηση των συναδέλφων να υπάρχει απαλλαγή από τα εργασιακά καθήκοντά τους και πραγματική διευκόλυνση από την εργασία τους με άμεση παρέμβαση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Να έχουν το δικαίωμα φοίτησης στα αντίστοιχα προγράμματα και να μην αποκλείονται και οι συνάδελφοι αναπληρωτές.

Να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο το πρόβλημα για όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς των κλάδων και ειδικοτήτων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που έχουν ως προαπαιτούμενο τον παιδαγωγικό τίτλο.

Ε ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΑΣΠΑΙΤΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα