Για τον εμπαιγμό του Υπουργείου με την Παράλληλη Στήριξη

Μόλις πριν 20 μέρες βγάλαμε ανακοίνωση για την παράλληλη στήριξη και δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε, γιατί ο εμπαιγμός από το Υπουργείο είναι ξεκάθαρος κι οι αριθμοί συντριπτικοί, μετά και τις προσλήψεις της Πέμπτης: 50 προσλήψεις αναπληρωτών για 218 εγκεκριμένες αιτήσεις.

Ενώ οι ανάγκες σε Αναπληρωτές (ΕΑΕ) για παράλληλη στήριξη (μετά και τα νέα αιτήματα παράλληλης στήριξης) αυξάνονται, ο εμπαιγμός του Υπουργείου προς μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς,

προκαλεί οργή και αγανάκτηση. Στον πίνακα παρουσιάζονται οι ανάγκες σε παράλληλη στήριξη και στην παρένθεση οι αντίστοιχες προσλήψεις της 2/11/2017:

Α΄ ΠΕΙΡΑΙΑ



ΠΕ 70

ΠΕ 60

175 (40)

11 (3)

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ



ΠΕ 70

ΠΕ 60

27 (6)

5 (1)


Είναι σίγουρο πια ότι δεκάδες γονείς θα αναγκαστούν για μια ακόμη φορά να καταφύγουν στην ιδιωτική στήριξη, όσοι βέβαια έχουν την οικονομική δυνατότητα Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο υποβαθμίζει συνολικά την παρεχόμενη δημόσια εκπαίδευση, αφήνοντας αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη κατηγορία μαθητών χωρίς υποστήριξη στις τάξεις, επιβαρύνοντας και δημιουργώντας προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δυστυχώς κι αυτή η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα παιδιά ως κλασματικούς αριθμούς, θυσιάζοντας απροκάλυπτα και χωρίς κανένα ενδοιασμό, στο βωμό της μνημονιακής πολιτικής των περικοπών, τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες των μαθητών .

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν ΟΛΕΣ οι αιτήσεις με έναν εκπαιδευτικό για κάθε παιδί.
Μαζικές προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών τώρα!
Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση!

Των αιρετών ΠΥΣΠΕ Πειραιά

Χρήστου Καπόνη, Βύρωνα Κουτσώνη

παράλληλη στήριξηΑγωνιστικές Παρεμβάσεις - Κινήσεις - ΣυσπειρώσειςΠΥΣΠΕ Πειραιά
Keywords
Τυχαία Θέματα