Για την παράσταση στη ΔΔΕ Γ Αθήνας

Την Πέμπτη 31/08/2017 πραγματοποιήθηκε παράσταση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας από τα Δ.Σ. των τριών ΕΛΜΕ της περιοχής.

To πρωτεύον ζήτημα στη συνάντηση με το Διευθυντή Εκπαίδευσης ήταν το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου που προβλέπει ανακοίνωση κενών και τοποθετήσεων από τα ΠΥΣΔΕ πριν την έναρξη του σχολικού έτους, που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να τηρηθεί, πέρα από το

παράτυπο και την αδιαφάνεια που θα το επικουρούσε.

Τα βασικά ζητήματα στα οποία κατέληξε η συζήτηση με το Διευθυντή Εκπαίδευσης ήταν τα εξής:

Η διαδικασία ανακοίνωσης κενών και πλεονασμάτων θα γίνει μετά από την αποστολή των στοιχείων από τα σχολεία και οι τοποθετήσεις την επόμενη βδομάδα. Καλούμε λοιπόν όλους τους συλλόγους διδασκόντων που θα συνεδριάσουν την Παρασκευή 1/9/2017 να διασφαλιστεί η ορθότητα των στοιχείων και να έχουν άποψη σε κενά, πλεονάσματα, υπεράριθμους, να μην επιτρέψουν πολυπληθή τμήματα.

Ο αριθμός των τμημάτων γενικής παιδείας θα παραμείνει κατά ελάχιστο ο ίδιος με τον προγραμματισμό του Ιουνίου από τη Διεύθυνση.

Οι μαθητές μπορούν να συνεχίσουν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στα ΕΠΑΛ μέχρι τα μέσα περίπου Σεπτεμβρίου και θα γίνει επανέλεγχος των ολιγομελών που δεν εγκρίθηκαν.

Θα γίνει κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ – ΠΥΣΠΕ νωρίς χρονικά για την τοποθέτηση των συνάδελφων των κοινών ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.

Πρόθεση της Διεύθυνσης είναι να μην διατεθεί κανένας συνάδελφος σε ΙΕΚ χωρίς αίτησή του.

Κοινή πεποίθηση και των τριών Δ.Σ. είναι ότι μέσα στο ασφυκτικό για την Παιδεία μνημονιακό πλαίσιο, χωρίς αύξηση της χρηματοδότησης και χωρίς μαζικούς μόνιμους διορισμούς, δεν είναι δυνατό να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης. Είναι προφανές ότι ο ΔΔΕ δεν θα μπορούσε ούτε να υποσχεθεί, αλλά ούτε και να ικανοποιήσει πάγια αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος. Συνολικά το Υπουργείο Παιδείας βαδίζει με τις πολιτικές που επιβάλλουν οι Θεσμοί και εφαρμόζει η κυβέρνηση, θέτοντας σε κίνδυνο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και το δημόσιο σχολείο.

Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση για να διαφυλάξουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και σε κάθε περίπτωση να βρίσκονται σε επικοινωνία με τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.

Τα Δ.Σ. των A’-Β΄-Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας
Keywords
Τυχαία Θέματα