Γερμανία: Σε εξέλιξη υπόθεση ομηρίας σε δημαρχείο

Tweet

Υπόθεση ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας στη γερμανική πόλη Ίνγκολστατ κοντά στο Μόναχο. Άνδρας που φέρεται οπλισμένος κρατά ομήρους αρκετά άτομα στο δημαρχείο της βαυαρικής πόλης, χωρίς να έχει διατυπώσει μέχρι στιγμής κανένα αίτημα προς την αστυνομία η οποία βρίσκεται σε τηλεφωνική επαφή μαζί του..

Τα κίνητρά του δεν είναι γνωστά, ούτε και είναι σαφές τι όπλο φέρει -πιστεύεται ότι κρατά πιστόλι.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το δημαρχείο.

Ο αριθμός των ομήρων είναι μονοψήφιος,

σύμφωνα με την εφημερίδα Donau Kurier, η οποία επικαλέστηκε την αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, πρόκειται για έναν ασθενή ψυχιατρικής κλινικής, ο οποίος είναι γνωστό ότι παρενοχλούσε μια δημοτική υπάλληλο.

Ανάμεσα στους ομήρους είναι ένας αντιδήμαρχος, ο Ζεπ Μίσλμπεκ, ενώ ο δήμαρχος Άλφρεντ Λέμαν δεν βρισκόταν στο κτίριο, όπως δήλωσαν πηγές της τοπικής αυτοδιοίκησης της πόλης της Βαυαρίας στην ίδια εφημερίδα.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Χορστ Ζεεχόφερ επρόκειτο να μεταβούν στην Ίνγκολστατ το απόγευμα για προεκλογική συγκέντρωση εν όψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου. Μία εβδομάδα νωρίτερα η Βαυαρία ψηφίζει σε τοπικές εκλογές.

Δεν είναι σαφές εάν η υπόθεση της ομηρίας σχετίζεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με την προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση.

Η Ίνγκολστατ, στην διοικητική περιφέρεια Άνω Βαυαρία, είναι μια πόλη 125.000 κατοίκων, η οποία είναι γνωστή διότι εκεί εδρεύει η αυτοκινητοβιομηχανία Audi, αλλά και διότι είναι ο τόπος όπου είχε ιδρυθεί η μυστική παραθρησκευτική οργάνωση των Ιλουμινάτι, το 1776.

Το Βήμα Tags: Γερμανίαομηρία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα