Γελάνε και οι πέτρες: Έκλεισε για 5η συνεχή χρόνια το θέατρο Βουλή των Ελλήνων

Tweet Αρθρογράφος: Κωνσταντίνος Ζαφείρης

Έκλεισε βεβιασμένα μετά από ένα φαντασμαγορικό σόου αντάξιο των θεατών του. Το θεατρικό έργο πραγματεύεται το ξεπούλημα μιας χώρας καθώς και την εξόντωση ενός λάου. Αν και η παράσταση ξεκίνησε με πρωταγωνιστή τον Γιώργος Παπανδρέου και εν συνεχεία τον ευρωπαίο ηθοποιό Λουκά Παπαδήμο

τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται με πρωταγωνιστές τους, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο τρίτος πρωταγωνιστικός ρόλος ξεκίνησε με άμεση ανάθεση στον μεγάλο κωμικό Γιώργο Καρατζαφέρη και στη συνέχεια, αδυνατώντας να κερδίσει το κοινό, ανέλαβε ο πιο σοβαρός Φώτης Κουβέλης μη μπορώντας και αυτός τελικά να ανταπεξέλθει στο ρόλο. Μετά από παρότρυνση του τηλεοπτικού κριτικού Μπάμπη Παπαδημητρίου το ρόλο κάλυψε με επιτυχία σε διάφορές σκηνές όπως το ξεπούλημα ελληνικών νησιών, το χάρισμα χρεών σε εφοπλιστές κ.α., ο θίασος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος φαινότανε να διεκδικεί με αξιώσεις το ρόλο. Η προσπάθειά του όμως να «κλέψει» τη θέση του Αντώνη Σαμαρά (που τον οδήγησε κυριολεκτικά να σκοτώνει για αυτή την θέση) οδήγησε τον Αντώνη Σαμαρά να εισηγηθεί την απομάκρυνση του από την παράσταση και τον υποβιβασμό του σε ρόλο guest star.

Το θέατρο διεκδικεί τα τελευταία χρόνια και ο εναλλακτικός θίασος του Αλέξη Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ, που επιθυμεί διακαώς να αλλάξει το ύφος του θεάτρου. Εμπόδιο αποτελεί η αδυναμία σκηνοθεσίας της παράστασης καθώς ξεκίνησε σαν ένα έργο διαδραστικό με τη συμμετοχή του κοινού που σκοπό είχε τη συνεχή ανατροπή της ίδιας της παράστασης και έπειτα από διαφωνίες παλαιότερων μελών του θιάσου εξελίσσεται σε διασκευή προηγούμενων κλασικών έργων. Δυστυχώς δεν έχει αποκαλυφτεί ακόμα ποιο από τα δύο έργα θα επιλέξει ο Αλέξης Τσίπρας να προτείνει στο κοινό από τα trailer όμως διαφαίνεται ότι θα επιλέξει να ανεβάσει ένα κλασικό έργο με κάποια μικρού εύρους συμμετοχή των θεατών χωρίς όμως μεγάλες ανατροπές.

Παρά την δυναμική που φαίνεται να έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια το θέατρο βουλή των ελλήνων δεν φαίνεται να συγκινεί τους μοναδικούς φανατικούς θεατές του. Η παρέα του ΚΚΕ φαίνεται ιδιαιτέρα εξοργισμένη με την αδυναμία απευθείας ανάθεσης από μεριάς του κοινού σε αυτούς της παράστασης που μέσα από την εμπειρία που έχουν αποκτήσει τα τελευταία 40 χρόνια, ως θεατές, έχουν οργανώσει με τίτλο «λαϊκή εξουσία λαϊκή οικονομία».

Ο θιασάρχης Αντώνης Σαμαράς που απογοήτευσε το κοινό με τις ελάχιστες εμφανίσεις του την φετινή χρονιά, λόγω της διεθνούς καριέρας που προσπαθεί να κτίσει, στα πρότυπα και με την επιτυχία της πρώην αγαπημένης του Άννας Βίσση, αποφάσισε να σταματήσει τις παραστάσεις ενόψει καλοκαιριού, μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στις επόμενες μη προβαρισμένες σκηνές. Είχαν προγραμματιστεί οι σκηνές «βάλε τον Άδωνη φυλακή» με πρωταγωνιστή τον τηλεοπτικό star Άδωνη Γεωργιάδη και το «Ναζί εφοπλιστής λαδώνει υπουργό» με πρωταγωνιστή των Γιάννη Μιχελάκη.
Για αυτό για την τελευταία σκηνή για φέτος επιλέχθηκε μια δυναμική παρουσία του guest star Νίκου Μιχαλολιάκου που έδωσε άρωμα reality στην παράσταση. Ίντριγκες, συνομωσίες και σχέσεις του ανερχόμενου καλλιτέχνη με το στενό κύκλο του Αντώνη Σαμαρά αποδεικνύουν τις σκέψεις που υπήρχαν για την προαγωγή του Νίκου σε θέση πρωταγωνιστή. Αποκάλυψε χρόνιες σχέσεις και επαφές μεταξύ των δύο θιάσων και απέδειξε για άλλη μια φορά την σαδοναζιστική του διάθεση απέναντι στο κοινό.
Ένα μεγάλο φινάλε παρά την βιαστική -προσωρινή -διακοπή του έργου. Άραγε θα συνεχιστεί από Σεπτέμβρη και αν ναι μέχρι πότε… Πόσα χρόνια θα αντέξει το κοινό το ίδιο έργο;

Εγώ πάντως βαρέθηκα.

Ετικέτες: Κωνσταντίνος Ζαφείρης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα