ΓΕΛ Ασημίου: Ψήφισμα για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Tweet

ΓΕΛ ΑΣΗΜΙΟΥ

Ασήμι, 06/12/2013

Πέντε χρόνια μετά τον άδικο χαμό του 15χρονου Αλέξη και σ’ όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια της χώρας οι νέοι τιμούν τη μνήμη του.

Έτσι και στο δικό μας σχολείο δηλώνουμε αποχή από τα μαθήματα και συντάσσουμε ένα ψήφισμα εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας.

Σαν σήμερα ένα παιδί στην ηλικία μας έχασε τη ζωή του

απ’ το όπλο ενός αστυνομικού τον οποίο τελικά αθώωσαν. Γιατί ο Αλέξης ήταν ένα παιδί με όνειρα, φιλοδοξίες, στόχους, ελπίδες για το μέλλον του, ένα μέλλον που το σκότωσε μια σφαίρα, επειδή έτυχε να βρίσκεται σε λάθος ώρα σε λάθος περιοχή.

Συμπάσχουμε, αγωνιούμε, νιώθουμε σαν η σφαίρα να άγγιξε έναν από εμάς. Μας εξοργίζει η συνήθης κατάσταση της χώρας σχετικά με τη ‘’δικαιοσύνη” η οποία αντιμετωπίζει τους δολοφόνους ως καθημερινούς πολίτες όπως αυτόν τον…’’άνθρωπο” που αφαίρεσε μια ζωή άδικα.

Τελικά, τι είναι “δικαιοσύνη”, όταν στην κοινωνία μας κυριαρχεί η ιδιοτέλεια, η προσωπική ανέλιξη, ο εγωισμός και όταν τίποτα δεν είναι σύννομο;

Τι όνειρα να έχουμε για το μέλλον μας, όταν βλέπουμε μέρα με τη μέρα να μας καταστρέφουν;

Τι να περιμένουμε από μια κοινωνία όπου η κυβέρνηση λειτουργεί εναντίον της κατευθυνόμενη από άλλα συμφέροντα;

Πώς να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο όταν βλέπουμε να κυριαρχεί ο χουλιγκανισμός, η βία, οι ανισότητες και η αδικία;

Πώς να ελπίζουμε για καλύτερη ζωή όταν μέρα με τη μέρα το ποσοστό ανεργίας αυξάνεται και ψηφίζονται νομοσχέδια για δήθεν προνομιούχο ‘’Νέο Λύκειο’’ ενώ στην ουσία μας ωθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση με αβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση των γονέων μας ;

Πώς να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο στον τόπο μας όταν οι αποφάσεις των “μεγάλων” και “δυνατών” μας αναγκάζουν να αναζητούμε μια πιο ανεκτή ζωή στο εξωτερικό;

Όμως, εμείς, στη μνήμη του δικού μας Αλέξη, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον και δεν θα επιτρέψουμε σε τίποτα και κανέναν να σκοτώσει τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ασημίου.

Tags: ΓΕΛ ΑσημίουΑλέξης Γρηγορόπουλος Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα