Γ Σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκης "ο Πλάτων": Να ακυρωθεί τώρα η προκλητική απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΣΟΥΜΑΝΑΣ ΜΑΚΗΣ (6974572086)

ΤΕΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(6936548323)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 3-01-2015

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ)

Κοιν.: ΔΟΕ

Θέμα: «Να ακυρωθεί τώρα η προκλητική απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου»

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, που στάλθηκε στα σχολεία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας είχε επισημάνει για το χορό των εκατομμυρίων ευρώ που παιζόταν στο όνομα της αξιολόγησης.

Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας – Διαδικασία αυτοαξιολόγησης -Προϋπολογισμός: 7.200.000 ευρώ.Προκαταρκτικές Ενέργειες για την Εφαρμογή Συστήματος Αξιολόγησης - Προϋπολογισμός 1.490.000 ευρώ.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «πρωτοτύπησε» ξανά, δίνοντας νέα δείγματα γραφής μία μέρα μετά τις εκλογές. Με έγγραφο, που φέρει την υπογραφή του πρώην υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2015, ορίζεται η πληρωμή εκατοντάδων στελεχών της εκπαίδευσης για τις «υπηρεσίες» τους στην υλοποίηση της διαβόητης «αξιολόγησης». Παρά τη λαϊκή ετυμηγορία, μοίρασαν τα κονδύλια για την «βρόμικη δουλειά» της αξιολόγησης σε εκατοντάδες στελέχη, περιφερειάρχες, διευθυντές Εκπαίδευσης και σχολικούς συμβούλους.

Το έγγραφο της απόφασης, με ημερομηνία 26/1/2015, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» (ΑΔΑ: Ω4Π89-8ΑΘ)…. Συγκεκριμένα «Αποφασίζουμε, Εγκρίνουμε την παροχή υπηρεσιών στο πλαίσιο της Πράξης “Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης” με κωδικό ΟΠΣ 453588 - Οριζόντια Πράξη» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στα κάτωθι στελέχη της δημόσιας Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, από 15-03-2014 έως 31-10-2015 και εκτός του ωραρίου της κύριας εργασίας τους:» ακολουθούν 316 ονόματα στελεχών οι οποίοι καλούνται να εισπράξουν χρηματικά ποσά για υπηρεσίες που προετοίμαζαν το έδαφος για την αναβίωση του επιθεωρητισμού και τον επαγγελματικό αφανισμό των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα σήμερα που η αθλιότητα της αξιολόγησης έχει καταδικαστεί αμετάκλητα και από τους συναδέλφους και από την κοινωνία.

Την ίδια ώρα που στην αντίπερα όχθη χιλιάδες εκπαιδευτικοί της τάξης και εκατοντάδες σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα έπαιρναν μέρος στην απεργία–αποχή που είχαν κηρύξει τα εκπαιδευτικά σωματεία και δήλωναν ότι δεν θα γίνουν συνένοχοι στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας να κλείσει σχολικές μονάδες και να εξοστρακίσει χιλιάδες μαθητές και δασκάλους, μερικές «ντουζίνες» αξιολογητών καθόριζαν τη δική τους στάση με μοναδικό γνώμονα την απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Ζητάμε από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ακυρωθεί τώρα η προκλητική αυτή απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Να δεσμευτούν τα χρήματα που προορίζονται για τους αξιολογητές και να δοθούν για τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων για θέρμανση, για την κάλυψη των κενών σε προσωπικό και των άλλων αναγκών.

Ζητάμε, την άμεση κατάργηση όλων των νόμων της αξιολόγησης και την υπαγωγή, τώρα, όλων των εκπαιδευτικών στο καθεστώς της ακώλυτης μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης.

Ο Πρόεδρος

Τσουμάνας Μάκης

Ο Γ. Γραμματέας

Τεκίδης Αλέξανδρος

Tags: Γ Σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα