Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Ανακλήθηκε η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας που επέβαλλε το στρατωνισμό των καθηγητών

Ανακοινώσεις

Γ' ΕΛΜΕ

Θεσσαλονίκη 05-06-2013

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. 2310-229389

[email protected]

ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ!

ΗΡΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!

Ανακαλείται επιτέλους πλήρως η αμαρτωλή εγκύκλιος και για τα παρουσιολόγια. Θυμίζουμε πως στις 17 Μαΐου 2013 ο Γενικός

Γραμματέας του Υπουργείο Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής έστειλε στα σχολεία, μετά μάλιστα τη λήξη του ωραρίου, την 66267/Δ2 Εγκύκλιο με «οδηγίες για τον έλεγχο της ομαλής και απρόσκοπτης άσκησης των επιταγμένων προσωπικών υπηρεσιών του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις θέσεις όπου υπηρετούν, εξ αφορμής της κηρυχθείσας πολιτικής κινητοποίησης.» Καλούσε μάλιστα τα διοικητικά στελέχη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εφαρμόσουν «πιστώς το πλαίσιο υλοποίησης της ανωτέρω πολιτικής κινητοποίησης»,τη στρατιωτικού ύφους και ήθους ντιρεκτίβα του, ανακαλώντας τις χειρότερες μνήμες από την ιστορία αυτού του τόπου.

Η εγκύκλιος είχε ως ημερομηνία έκδοσης την 15 Μαΐου 2013. Καθόλου συμπτωματικά επρόκειτο για την ημέρα διεξαγωγής της Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ που συνεδρίαζαν στην Αθήνα για να αποφασίσουν για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τις επόμενες μέρρες Ο πρόεδρος της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ υλοποιώντας απόφαση του ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ-Θ μαζί με την αιρετό ΑΠΥΣΔΕ Κ.Μακεδονίας επισκέφτηκαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών και έθεσαν υπόψιν της την απόφαση του ΔΣ της ΓΕΛΜΕ-Θ που ζητούσε την γραπτή ανάκληση της εντολής και επεσήμαινε τις παρανομίες της διοίκησης της εκπαίδευσης .

Όμως μέχρι χθές ακόμη, και παρά την πρώτη «αισχυντηλή» ανάκληση της αμαρτωλής εγκυκλίου από νέα εγκύκλιο η οποία ΔΕΝ ξεκαθάριζε το θέμα των «παρουσιολογίων» και την οποία τα διοικητικά στελέχη της Εκπαίδευσης είχαν στο συρτάρι τους ήδη από τις 17/5- η συνταγματική εκτροπή της προληπτικής επιστράτευσης συνεχίζονταν, με τα «καψώνια» στα οποία υποβάλλονται οι συνάδελφοι/σσες από ορισμένους «βασιλικότερους του βασιλέως» διευθυντές σχολείων.

Θυμίζουμε ξανά στους εχθρούς του κλάδου πως σύμφωνα με τον νόμο: «Το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι κατ΄ ανώτατο 30 ώρες. Με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εκτός αν του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο (όχι όμως διδακτικό) (άρθρο 13 παρ.8 του νόμου 1566/1985 π.χ. συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων, κλπ τήρηση βιβλίων του Σχολείου, εκτέλεση διοικητικών εργασιών), ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων. Κάθε άλλη απασχόληση είναι παράνομη».

Ακόμη τους θυμίζουμε πως «εκπαιδευτικός που συμπληρώνει είτε το ωράριο διδασκαλίας και δεν του έχει ανατεθεί άλλο συγκεκριμένο έργο είτε το ωράριο εργασίας είτε την υπερωριακή απασχόληση, δεν έχει λόγο να παραμένει στο σχολείο και δεν χρειάζεται συνδικαλιστική κάλυψη για την αποχώρησή του». Το άρθρο 14 παρ. 20 του ίδιου νόμου προεκτείνει την αρχική για την Πρωτοβάθμια ισχύ του άρθρου 13 παρ.8 και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο νόμος1566/1985 που αφορά στο ωράριο των εκπαιδευτικών υπερισχύει οποιασδήποτε εγκύκλιου οποιουδήποτε Υπουργού ή Υφυπουργού, ή οποιουδήποτε άλλου. Όπως και από την υπ’ αριθμ. 281/11.5.2013 (Β’ 1139) απόφαση του Πρωθυπουργού, την υπ’ αριθμ. 6213/11.5.2013 (Β’ 1140) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υπ’ αριθμ. 6212/11.5.2013 (Β’ 1140) απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Δ.Σ. της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι το ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ αυτό σκηνικό στήθηκε εν ψυχρώ από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πολιορκητικός κριός από την κυβέρνηση για τη δραστική περιστολή - κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία όλων των εργαζόμενων, ενόψει της εφαρμογής 5ου μνημονίου και των σαρωτικών απολύσεων που ήδη έχουν δρομολογηθεί για όλους τους τομείς του Δημοσίου.

Το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ καλεί τον κλάδο να παραμείνει σε επαγρύπνηση και ζητεί από τους συναδέλφους/σσες να είναι καθημερινά σε εγρήγορση μέσα και έξω από το σχολείο .

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ τέλος ζητά από τους διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να αναρτήσουν οπωσδήποτε στον πίνακα συνδικαλιστικών ανακοινώσεων την παρούσα ανακοίνωση, όπως και κάθε άλλη ανακοίνωση των ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ και να μεριμνήσουν ώστε να λάβουν γνώση οι συνάδελφοι/σσες ενυπόγραφα.

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ τέλος υπενθυμίζει προς πάσα κατέυθυνση πως ο ν.1264/1982 «για τον εκδηµοκρατισµό του συνδικαλιστικού κινήµατος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζοµένων», και ειδικά στο άρθρο 14 ορίζει: «τα όργανα του Κράτους έχουν την υποχρέωση να εφαρµόζουν τα απαραίτητα µέτρα για τη διασφάλιση της ανεµπόδιστης άσκησης του δικαιώµατος για την αυτόνοµη λειτουργία των συνδικαλιστικών λειτουργιών».

Να μην τους αφήσουμε να βάλουν ξανά το σχολείο και την κοινωνία στο «γύψο».

Το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ- Θ

Tags: Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα