Φρενίτιδα ενθουσιασμού για το ζεύγος Μακρόν στο κέντρο της Αθήνας

Με μία κίνηση δίχως προηγούμενο στις μέχρι τώρα περιοδείες του, το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού, στο κέντρο της Αθήνας.

Εκατοντάδες περαστικοί στην πλατεία Συντάγματος βλέπουν ξαφνικά δίπλα τους τον Εμμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν.

Σπάζοντας το πρωτόκολλο διασχίζουν περπατώντας το δρόμο και περνούν απέναντι. Με απλότητα που εντυπωσιάζει τους Αθηναίους, σταματούν,

χαιρετούν τον κόσμο και βγάζουν αμέτρητες σέλφι.

Οι Μακρόν κατεβαίνουν τον πεζόδρομο της Ερμού και ο κόσμος ανταποδίδει ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.Οι περαστικοί δεν πιστεύουν στα μάτια τους και ο πρόεδρος Μακρόν πιάνει την κουβέντα μαζί τους.

Οι άνδρες της προσωπικής τους ασφάλειας βρίσκονται σε πανικό, αλλά οι Μακρόν χαλαροί συνεχίζουν τη βόλτα τους και μάλιστα σταματούν σε βιτρίνα ιστορικού καταστήματος της Ερμού.

Λίγο παρακάτω τους περιμένει μια έκπληξη καθώς βρίσκονται μπροστά σε μια λατέρνα.

Ο περίπατος συνεχίζεται όπως και οι σέλφι και ο Εμμανουέλ Μακρόν χαιρετάει ακόμα και τον κόσμο που φωνάζει από τα μπαλκόνια.

Περίπου 50 λεπτά αργότερα φτάνουν μπροστά στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου έχουν μία σύντομη συνομιλία με ιερείς και τον εφημέριο του Ναού.

Το όχημα που θα τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο έχει φτάσει, αλλά πριν φύγουν, ο Γάλλος πρόεδρος αποχαιρετάει τον κόσμο όρθιος από το αυτοκίνητό του.

Με σχεδόν 1,5 ώρα καθυστέρηση το ζεύγος Μακρόν φτάνει τελικά στο αεροδρόμιο. Εκεί τους περιμένει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να τους αποχαιρετήσει.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα αποχαιρετώντας την Μπριζίτ Μακρόν έχει ένα σύντονο διάλογο μαζί της. «Να έρθετε ξανά και να βρεθείτε και πάλι με την Μπέτυ» της είπε.

Στη συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται να ψιθυρίζει κάτι στο αυτί του Έλληνα πρωθυπουργό και αμέσως μετά τον αγκαλιάζει θερμά.

Η διήμερη επίσκεψη φτάνει στο τέλος της και το ζεύγος Μακρόν θα αναχωρήσει με διαφορετικά αεροσκάφη.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μαρία Αλεξάκη

Εμμανουέλ ΜακρόνΑλέξης Τσίπρας
Keywords
Τυχαία Θέματα