Φουντώνει η κοινωνική αναταραχή στην Κολομβία

Tweet Η οικονομική πολιτική του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος έχει εξαγριώσει τους αγρότες, τους φορτηγατζήδες και τους φοιτητές που έχουν κατέβει σε πολυήμερη απεργία. Σύμφωνα με το ThePressProject διαδηλωτές μπλόκαραν μια από τις βασικές οδικές αρτηρίες που συνδέουν την Κολομβία με χώρες της νοτίου Αμερικής. Ακολούθησαν συμπλοκές διαδηλωτών
με την αστυνομία. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών ήλθαν σε συμφωνία με το υπουργείο Μεταφορών και αποφάσισαν τον τερματισμό των κινητοποιήσεών τους. Οι αγρότες που εδώ και εβδομάδες συνεχίζουν τις διαδηλώσεις τους κατά της γεωργικής πολιτικής της κυβέρνησης στην Κακέτα, στήνοντας οδοφράγματα, έκλεισαν το μεγαλύτερο δρόμο της περιοχής. Οι δυνάμεις ασφάλειας προχώρησαν στη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος. Συνελήφθησαν πολλοί άνθρωποι στα επεισόδια που διήρκησαν επί ώρες. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το κόψιμο των επιδοτήσεων, για τις χαμηλές τιμές που καθόρισε η κυβέρνηση για τα προϊόντα τους και για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που υπέγραψε η Κολομβία με άλλες χώρες. Λόγω των διαδηλώσεων επιβάλλεται καμία φορά απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα σε μερικές περιοχές.

Πάντως σε έξι περιφέρειες της χώρας κεντρικοί αυτοκινητόδρομοι παρέμεναν αποκλεισμένοι.

Ο Χουάν Μανουέλ Σάντος προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Άλλλαξε τους υπουργούς ενέργειας, εσωτερικών, δικαιοσύνης, γεωργίας και περιβάλλοντος. Χαρακτήρισε το νέο υπουργικό συμβούλιο, κυβέρνηση ενότητας και ειρήνης. Η θητεία του λήγει του χρόνου και δεν είναι προς το παρόν ξεκάθαρο εάν θα διεκδικήσει πάλι τον προεδρικό θώκο.

Πηγή: thepressproject.gr Tags: Κολομβίακινητοποιήσεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα