Φεστιβάλ Επιδαύρου: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 2018

Έγκαιρα και επίσης για πρώτη φορά ξεχωριστά, το Ελληνικό Φεστιβάλ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Επιδαύρου για το καλοκαίρι 2018.

Η προτεραιότητα έναντι της Αθήνας δόθηκε επειδή, όπως εξήγησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος παρουσιάζοντας σήμερα το πρόγραμμα, η Επίδαυρος, «το βαρύ πυροβολικό του Φεστιβάλ» όπως είπε χαρακτηριστικά, επιδιώκει φέτος να προσελκύσει περισσότερους ξένους θεατές. «Εκτός από τις συνεργασίες

με ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς και γραφεία που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό οργανισμό, έχουμε συνοδοιπόρο την Υδραϊκή Ναυτική Εταιρεία της Άννας-Μαρίας Δρακοπούλου που θα εξασφαλίσει μια νέα προσέγγιση-σύνδεση δια θαλάσσης για τις παραστάσεις των αρχαίων θεάτρων της Επιδαύρου», ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Το στίγμα του προγράμματος εγγράφεται φέτος σε όλο το ρεπερτόριο στο Αρχαίο Θέατρο και στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, στην ευρύτερη θεματική «Πολιτεία και Πολίτης», και συνδέεται με το περιεχόμενο της έρευνας στο Λύκειο της Επιδαύρου.

Το πρόγραμμα ανοίγει στις 29-30 Ιουνίου, με Αχαρνείς του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και ολοκληρώνεται στις 17-18 Αυγούστου με τον Οιδίποδα επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της συνεργασίας του Φεστιβάλ Επιδαύρου με το Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Συρακουσών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

φεστιβάλ Επιδαύρουθέατροθεατρική παράστασητέχνη Tweet Stickers: Τέχνη
Keywords
Τυχαία Θέματα