εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΕκπαιδευτικήΠαρέμβαση

Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Π.Ε.

εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;

- Βλέπω τα έθνη, άλλοτες αλαζονικά, παραδομένα στη σφήκα και στο ξινόχορτο.

- Βλέπω τα πελέκια στον αέρα σκίζοντας προτομές Αυτοκρατόρων και Στρατηγών.

- Βλέπω τους εμπόρους να εισπράττουν σκύβοντας το κέρδος των δικών

τους πτωμάτων.

- Βλέπω τους νόμους αυστηρούς και με σιδερωμένη την καλή στολή τους να με σημαδεύουν.

- Βλέπω τους στρατούς της καταστολής να υπερασπίζονται τους ναούς του χρήματος από την οργή του λαού και βλέπω τη Βουλή να μετατρέπεται σε μια Γερουσία τύπου Όθωνα, όπου ο Υπουργός ανακοινώνει τα αυτοκρατορικά Διατάγματα της τρόικας.

- Βλέπω τις μέρες να πνίγονται στις δόσεις και τον ορίζοντα τούτης της εποχής να ‘ναι γεμάτος γραμμάτια.

- Βλέπω τον Αδόλφο να υψώνει ξανά τη σβάστικα και πλήθη να τον χειροκροτούν εκστασιασμένα, εν πλήρη αμνησία, έτοιμα για νέες σφαγές, για νέα εγκλήματα

- Βλέπω το σχολείο, με τεράστια παγίδα να μοιάζει, όπου η Κρατική Παιδαγωγική προβάρει μοντέλα ανθρώπων – καταρτισμένων, ευέλικτων - που θα φορεθούν στο μέλλον.

- Βλέπω τη γνώση, τη χαρά και την παιδικότητα να στριμώχνονται και να μαραζώνουν σε αυτό το παιδοφυλακτήριο που έστησαν κράτος, πονηροί παιδαγωγοί και τυφλοπόντικες των ινστιτούτων. Και τα προαύλια είχαν τη μυρωδιά της ερήμου.

- Βλέπω τους δασκάλους, φτωχούς, γερασμένους και σκυφτούς από το βάρος των τεσσάρων δεκαετιών μέσα στις τάξεις, να βουλιάζουν στους βάλτους ανιαρών σεμιναρίων και αυστηρών αξιολογήσεων και βλέπω στων θρανίων τον ορίζοντα, σημειώματα, ζωγραφιές, καρδούλες, στίχους, συνθήματα, το υλικό για να γραφτεί ξανά ο κόσμος.

- Βλέπω την αλληλουχία των κρυφών νοημάτων.

Τότε, μην έχοντας άλλη εξορία, που να θρηνήσει ο Ποιητής, την υγεία της καταιγίδας από τ' ανοιχτά στήθη του αδειάζοντας, θα γυρίσει για να σταθεί στα ωραία μέσα ερείπια :

Κάποτε θ᾿ ανεβούμε καθώς προζύμι
ὁ σιδερένιος κλοιός θα ραγιστεί
τα όρη σας όπως πυκνά σύννεφα θὰ χωριστούν
οι κόσμοι θα τρίξουν
στις έντρομες αίθουσες οι ρήτορες θὰσωπάσουν
και θ᾿ ακουστεί η φωνή μου.
 

Και θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων!

Η εγχείρισις επέτυχε…

 Τα  νέα μέτρα οδηγούν στην κοινωνική καταστροφή την εργαζόμενη πλειοψηφία : διογκώνουν την ανεργία, διαλύουν κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, καταργούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και μετατρέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα. Η εκπαίδευση μπαίνει στο στόχαστρο. Αποδομείται το δημόσιο σχολείο, χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας,

Keywords
Τυχαία Θέματα