Εξω οι υπολογιστές από τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων

Tweet

Ο απόλυτος οδηγός για να κρατούν σημειώσεις οι φοιτητές

ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ οι δάσκαλοι είναι περήφανοι που καταφέρνουν να εισάγουν τους μικρούς τους μαθητές στα μυστικά των υπολογιστών. Και γράφονται άρθρα επί άρθρων για τη χρησιμότητα των iPad, των Η/Υ, των σχετικών εφαρμογών. Στον αντίποδα όμως βρίσκονται οι καθηγητές πανεπιστημίων στις ΗΠΑ οι οποίοι βλέπουν τους

υπολογιστές στα αμφιθέατρα ως αιτία απόσπασης της προσοχής του φοιτητή και όχι ως εργαλείο εκμάθησης. Γι αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι καθηγητές πανεπιστημίων απαγορεύουν στο μάθημά τους τους υπολογιστές και τους προτρέπουν να κρατούν σημειώσεις με χαρτί και μολύβι.

Αυτοί όμως οι φοιτητές που είναι παιδιά των υπολογιστών των adroid και των apple τα βρίσκουν λίγο σκούρα στο γράψιμο με το στυλό. Και γι αυτό το λόγο κυκλοφορουν οδηγίες και συμβουλές από πανεπιστημιακούς αλλά και μυθιστοριογράφους που ακόμη γράφουν με το χέρι για το πως θα κρατούν σημειώσεις σε τετράδιο.

Μάλιστα λένε ότι όταν κρατάς σημειώσεις με το χέρι πάνω σε ένα χαρτί σκέφτεσαι πιο κριτικά και αναπτύσεις καλύτερα τη φαντασία σου.

Καλούν τους φοιτητές να θυμηθούν το νηπιαγωγείο τους όταν τους μάθαιναν πως να κρατούν το μολύβι για να μην πονά ο ώμος και το χέρι τους. Κυκλοφορούν, λοιπόν, συμβουλές πως να κρατούν το στυλό ανάμεσα στα δάκτυλα για να μην πονάνε.

Τώρα στα αμφιθέατρα δεν μπορούν να googlάρουν μία έννοια ή να χρησιμοποιήσουν μία εφαρμογή, άρα πρέπει να γράφουν γρήγορα και πρέπει να κρατούν το στυλό ελαφριά για να φεύγει η γραμμή (είναι στις οδηγίες).

Οι οδηγίες λένε να αφήνουν περιθώρια όπως έχει το word οπότε άμα χρειαστεί να πάνε πιο πάνω και να συμπληρώσουν αφού σίγουρα δεν μπορούν να γράψουν τόσο γρήγορα όσο δακτυλογραφούν.

Δώστε σημασία στις λέξεις κλειδιά και μάθετε να γράφετε συντομογραφίες που να τις κατανοείτε ύστερα. Επειδή το γράμμα "e" στην αγγλική είναι το πιο κοινό γράμμα, τους προτρέπουν να το παραλείπουν για να γράφουν πιο γρήγορα π.χ. Don’t worry, you won’t miss it much—bcaus th contxt and surrounding lttrs will hlp you undrstand th txt.

Και μία τελευταία συμβουλή για τους καημένους φοιτητές, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, μην σηκώνετε το χέρι όταν γράφετε, κερδίζετε χρόνο.Οταν μάλιστα γράφετε με μία ...ρέουσα γραφή τότε οι έρευνες που υπάρχουν θα σας πουν ότι αυτό θα βελτιώσει και την ανάπτυξη του εγκεφάλου σου.

Tags: Πανεπιστήμιοαμφιθέατροφοιτητήςκαθηγητής πανεπιστημίουσημειώσειςυπολογιστές Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα