Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων με τζίρο 20 εκ. ευρώ

Γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης πανάκριβων φαρμάκων που εξάρθρωσε η οικονομική αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ το κύκλωμα που δρούσε την τελευταία πενταετία με διάφορους τρόπους, όπως παράνομες συνταγογραφήσεις σε δήθεν καρκινοπαθείς και υπεξαιρέσεις φαρμάκων από αποθήκες δημόσιων νοσηλευτικών ιδρύματα εξασφάλιζαν τα σκευάσματα και στη συνέχεια τα διακινούσαν σε Ελλάδα

και εξωτερικό. Το κύκλωμα έκανε τζίρο που υπολογίζεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Έχουν γίνει έως αυτή τη στιγμή 18 συλλήψεις, Ελλήνων και αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί, ενώ αναμένεται να γίνουν άλλες τρεις.

Η μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μεγάλο αυτό κύκλωμα διακινούσε πανάκριβα αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα σε ασθενείς, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός ο ακριβής τρόπος δράσης του.

Κεντρικό ρόλο στην οργάνωση φέρεται να είχε αλλοδαπός από τη Μέση Ανατολή, που είχε νόμιμη εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών φαρμάκων, ο οποίος εξέδιδε εικονικά τιμολόγια, μεταπωλούσε τα σκευάσματα σε χώρες του εξωτερικού σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή.

Η αρχές που τους παρακολουθούσαν το τελευταίο εξάμηνο έχουν στη διάθεσή τους ενοχοποιητικό οπτικοακουστικό υλικό. Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων και σε αποθήκες βρέθηκαν ποσότητες φαρμάκων, χρήματα και παράνομες συνταγές, ενώ σε βίλα εμπόρου φαρμάκων στα νότια προάστια βρέθηκαν 20.000 ευρώ, συνταγές και σφραγίδες.

Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένεται αναλυτική ενημέρωση για την υπόθεση το Σάββατο από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Πρόεδρος Φαρμακοποιών: Να τιμωρηθούν

«Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων » δήλωσε ο Κ.Θεοδοσιάδης πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Γιώργος Γεραφέντης

κύκλωμαπαράνομο κύκλωμαφάρμακα
Keywords
Τυχαία Θέματα