Ευρώπη συρρίκνωσα το δημόσιο: 250.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2010 μέχρι σήμερα

Tweet

Μειώσεις μισθών απολύσεις και αποχωρήσεις συρρίκνωσαν το λεγόμενο "μισθολογικό κόστος" στο δημόσιο μαζί την αποτελεσματικότητά του, το βιοτικό επίπεδο και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του. Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν πλέον οι υπηρεσίες και οι δομές του κράτους, είναι το «τρόπαιο» που επιδεικνύει κάθε φορά ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης στου δανειστές, για να επικαιροποιεί το έργο του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης κατά την έναρξη της διημερίδας που διοργανώνει το υπουργείο

στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο, από το 2010 έως σήμερα, έχει μειωθεί κατά 35%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 8 δις ευρώ, ενώ κατά την ίδια περίοδο ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων (μόνιμο και έκτακτο προσωπικό στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα) έχει μειωθεί κατά 250.000 άτομα.

Όπως αναφέρει και το ΒΗΜΑ θέλησε, με «αγγελιοφόρους» ένα... ειδικό ακροατήριο, να στείλει μήνυμα στην ΕΕ ότι οι αναδιαρθρώσεις στο ελληνικό δημόσιο προχωρούν. Στο Ζάππειο Μέγαρο παρευρίσκονταν Γενικοί Διευθυντές αρμόδιοι για θέματα Δημόσιας Διοίκησης των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την 62η άτυπη συνάντησή τους.

Tags: δημόσιοδημόσιο υπάλληλοι Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα