Ετοιμάζουν την εξωση Σαμαρά

Δείπνο ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ όπου σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε η διαδικασία «έξωσης» του προέδρου της Ν.Δ.

Όπως αναφέρει το «Ποντίκι», το όριο για την έναρξη της διαδικασίας αμφισβήτησης είναι η επίτευξη και η υπογραφή, μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και των δανειστών της Ελλάδας, για τη συμφωνία – γέφυρα, ακόμα και αν αυτή γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλες.

Σύμφωνα

με το εκτενές ρεπορτάζ της «Καθημερινής», το δειπνο παρέθεσε η Μαριέττα γιαννακου στην «Αθηναΐδα» και συμμετείχαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο αδελφός της και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι καραμανλικοί αλλά εκτός Βουλής Ευάγγελος Αντώναρος και Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Επίσης καραμανλικοί, εκ των παρευρεθέντων, είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Τέλος, είχε προσκληθεί, αλλά δεν προσήλθε, ο Ευ. Μεϊμαράκης.

Οι δύο κομβικοί σταθμοί στην εσωκομματική διαδικασία είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στις 19 Φεβρουαρίου και αυτή της Πολιτικής Γραμματείας στα τέλη του μηνός. Όμως το κριτήριο για την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας αμφισβήτησης του τέως πρωθυπουργού θα είναι η λήξη της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους δανειστές και το ΔΝΤ.

Tags: ΣαμαράςΝΔΝέα Δημοκρατία
Keywords
Τυχαία Θέματα