Ερχεται η... «Δρακουλέσκου» επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Το πιο σκληρό πρόσωπο του ΔΝΤ αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Η Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου την οποία έχουν αποκαλέσει και «Δρακουλέσκου» ή «δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο» αναβαθμίστηκε και από την τρόικα της Κύπρου αναλαμβάνει την τρόικα

της Ελλάδας.

Η κ. Βελκουλέσκου αναμένεται να είναι η νέα επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην τρόικα που θα είναι στην Ελλάδα και θα κάνει την αξιολόγηση. Θα πάρει τη θέση του Ρίσι Γκογιάλ καθώς έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας αφού συμμετείχε και στο παρελθόν στα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Από τα βιογραφικά στοιχεία της που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο γνωρίζουμε ότι η Ντέλια Μοράου γεννήθηκε το 1975. Το 1992 τέλειωσε το λύκειο Γκέοργκε Λαζάρ στο οποίο φοιτούσαν τα παιδιά της νομενκλατούρας του Βουκουρεστίου. Χάρη σε υποτροφία που κέρδισε έφυγε για σπουδές στην Αμερική, και πήρε πτυχίο απ' το γυναικείο κολέγιο Ουίλσον το 1997.

Σαν σκληρή τεχνοκράτισσα άφησε εποχή στην Κύπρο λογων των θεέσεών της με αποφέλεσμα η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» να της δώσει το παρατσούκλι… «Δρακουλέσκου».

Από το 2002 έως το 2011 έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες. Μάλιστα θεωρείται ο ιθύνων νους για το σχέδιο σταδιακής απόλυσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μνημόνιο.

Πληροφορίες από Ημερησία

Tags: ΔΝΤΕΕΕΚΤ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα