Επιστολή της προσωρινής Πανελλήνιας Επιτροπής εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται “σε διάθεση”

Ανακοινώσεις

Επιστολή της προσωρινής Πανελλήνιας Επιτροπής εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται “σε διάθεση”.

Είμαστε εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετώντας για πολλά χρόνια σε σχολεία της περιφέρειας, συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα για τη μετάθεσή μας μόρια και μετατεθήκαμε τις προηγούμενες χρονιές στην πρωτεύουσα πόλη κάθε νομού (πρώην Α’ περιοχή μετάθεσης).

Το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., αιφνιδιαστικά, εξέδωσε απόφαση με την οποία ενοποίησε όλες τις περιοχές

μετάθεσης των εκπαιδευτικών σε μία, ταυτίζοντάς την με τα γεωγραφικά όρια του νομού (Περιφερειακής Ενότητας), στο σύνολο σχεδόν της χώρας.

Η απόφαση της ενοποίησης όλων των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας σε μια, δημιουργεί αδικίες σε βάρος μας διότι, αντί να τοποθετηθούμε κατά τον νόμο, σε οργανικές θέσεις, υπηρετούμε σε σχολεία της πόλης με «διάθεση» και κάθε σχολική χρονιά σε διαφορετικά σχολεία.

Έτσι, όλα αυτά τα χρόνια είμαστε «όμηροι» στο καθεστώς της «διάθεσης», χωρίς να το έχουμε επιλέξει οι ίδιοι καθώς δεν υπήρχαν οργανικά κενά για να τοποθετηθούμε, από τότε που μετατεθήκαμε έως και σήμερα.

Στην κατάσταση που διαμορφώνεται με την απόφαση αυτή, κινδυνεύουμε να μετακινηθούμε μακριά από την πρώην περιοχή Α’, ίσως πολύ πιο μακριά και από την οργανική θέση που κατείχαμε πριν. Αυτό συμβαίνει γιατί σε όλη τη διάρκεια της ομηρίας μας σε καθεστώς «διάθεσης», λαμβάνουμε ετησίως δύο (2) μόρια που αντιστοιχούν στην πόλη ( Α’ περιοχή) στην οποία ήμασταν υποχρεωμένοι να υπηρετούμε λόγω μετάθεσης, με αποτέλεσμα να υπολειπόμαστε σήμερα από τους άλλους συναδέλφους μας που υπηρετούσαν σε θέσεις εκτός πόλης και λάμβαναν από τρία (3) έως δέκα (10) μόρια ετησίως και οι οποίοι, πλέον, προηγούνται σε μόρια για τοποθέτησή σε οργανικές θέσεις για τη νέα σχολική χρονιά.

Επιπρόσθετα, δημιουργούνται δυσμενείς συνέπειες για την υπηρεσιακή μας κατάσταση και εξέλιξη, διότι κάθε σχολικό έτος υπηρετούμε σε διαφορετική σχολική μονάδα (ή και μονάδες) με αποτέλεσμα:

- να στερούμαστε την δυνατότητα υπηρεσιακής εξέλιξης λόγω του ότι δεν έχουμε οργανική θέση δεν μπορούμε να καταλάβουμε θέση υποδιευθυντή σχολείου ή τομεάρχη.

- να μη μπορούμε να αναλάβουμε και να ολοκληρώσουμε σχολικά προγράμματα (e-twining, Comenius) που θα ενισχύσουν τον ατομικό μας φάκελο, για τα οποία απαιτείται παραμονή στην ίδια σχολική μονάδα για δύο έτη τουλάχιστον.

- να υστερούμε έναντι των συναδέλφων που έχουν οργανική θέση ακόμη και για τις θέσεις υπευθύνων εργαστηρίων.

- να μη δικαιούνται οι σύζυγοί μας τα μόρια της συνυπηρέτησης σε περίπτωση βελτίωσης θέσης ή οριστικής τοποθέτησης.

Επειδή η απόφαση αυτή του Υπουργείου δημιουργεί τόσα προβλήματα σε έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, όπως και θέματα αναδρομικής ισχύος για όσους έχουν ήδη μετατεθεί, ζητούμε την άμεση αναθεώρησή της με στόχο να τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις όλοι οι ευρισκόμενοι σε διάθεση εκπαιδευτικοί.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται “σε διάθεση” στην (πρώην) περιοχή Α’ κάθε νομού της χώρας, να συγκεντρωθούν και να συστήσουν τοπικές επιτροπές, οι οποίες θα οργανώσουν κινητοποιήσεις για την ενημέρωση των τοπικών αρχών κάθε νομού (βουλευτές, τοπικές ΕΛΜΕ κλπ.) για συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημά μας.

(mail ενημέρωσης: [email protected])

7 Απριλίου 2013

Για την προσωρινή Πανελλήνια Επιτροπή εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται “σε διάθεση”.

Οι εκπαιδευτικοί:

1. Βαξεβάνος Ζήσης - ΠΕ 04.01 (Λάρισα - Ν. Λάρισας)

2. Γάττας Δημήτρης - ΠΕ 01 (Κατερίνη - Ν. Πιερίας)

3. Ελληνούδης Γιώργος - ΠΕ 04.01 (Σέρρες - Ν. Σερρών)

4. Μποβίλας Κων/νος - ΠΕ 19 (Ιωάννινα - Ν. Ιωαννίνων)

5. Πασσιάς Τριαντάφυλλος - ΠΕ 01 (Βόλος - Ν. Μαγνησίας)

6. Τσίνας Παναγιώτης - ΠΕ 04.01 (Καρδίτσα - Ν. καρδίτσας)

7. Χατζάκη Ιωάννα - ΠΕ 03 (Καβάλα - Ν. Καβάλας)

Tags: διαθεσιμότηταπανελλήνια επιτροπή
Keywords
Τυχαία Θέματα