Επιστολή γονέων 1ου Λυκείου Αχαρνών προς το Σύλλογο Διδασκόντων

ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Αγαπητοί μας εκπαιδευτικοί,

Απευθυνόμαστε σε σας που είστε οι δάσκαλοι των παιδιών μας για να σας περιγράψουμε από την πλευρά μας τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε την τελευταία σχολική χρονιά.

Περάσαμε μια χρονιά γεμάτη αντιξοότητες κυρίως- αλλά όχι μόνο- οικονομικές. Σ’ αυτή τη χρονιά τα παιδιά μας έγιναν πειραματόζωα ενός εξεταστικού συστήματος εντελώς ανέτοιμου, προχειροφτιαγμένου που δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους εκπαιδευτικούς ούτε τους συμβούλους και που μόνο στόχο του έχει να πετάξει τα παιδιά μας έξω από το Λύκειο και

να αφήσει τους καθηγητές χωρίς δουλειά.

Μια εξουσία ανάλγητη και κοινωνικά αναίσθητη μας ανάγκασε να ξοδέψουμε του κόσμου τα χρήματα για να ανταπεξέλθουν τα παιδιά μας σε αυτές τις αμφισβητούμενες από όλους τους αρμόδιους φορείς εξετάσεις. Και τελικά έφτασαν σε αυτές και αντιμετωπίζουν θέματα τα οποία έγιναν γνωστά λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις, ενώ θα έπρεπε όλη η εκπαιδευτική διαδικασία να βασίζεται στη γνώση και εξάσκηση πάνω σ’ αυτά. Κι όλα αυτα μετά από μια διδασκαλία αναγκαστικά ασθμαίνουσα λόγω της δυσανάλογα μεγάλης ύλης που ήσασταν αναγκασμένοι να ολοκληρώσετε.

Αυτή τη στιγμή πολλά από τα παιδιά μας αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λόγω του υπερβολικού άγχους που φορτώθηκαν για το οποίο ήταν ανέτοιμα αλλά και πολύ μικρά και ανώριμα. Κάθε οικογένεια που έχει μαθητή στην Α΄Λυκείου θα σας το βεβαιώσει ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτοί οι μαθητές μπήκαν στην εξεταστική διαδικασία είναι απάνθρωπες.

Είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα και όλοι θύματα της ίδιας συνομωσίας εναντίον της παιδείας και της κοινωνίας. Οι μόνοι που μπορούν να σταθούν υπερασπιστές των παιδιών μας είστε εσείς οι δάσκαλοί τους. Εσείς μόνο έχετε τη δυνατότητα να σταθείτε αντισταθμιστικά στα μέτρα αυτά που αλλάζουν προς το χειρότερο μια ήδη βεβαρυμένη δραματικά παιδεία. Σας καλούμε να εξαντλήσετε την επιείκεια σας στους μαθητές –πειραματόζωα που έχετε να αξιολογήσετε εφέτος, να σταθείτε δίπλα τους όπου και όπως μπορείτε στην επιλογή των θεμάτων και στη βαθμολόγηση και να σκεφτείτε ότι διώχνοντας τα παιδιά από τα σχολεία φτωχαίνουμε ολόκληρη την κοινωνία και την παραδίδουμε στην παρακμή χωρίς δυνατότητες αντίστασης.

. .

Σας ευχαριστούμε που μας ακούσατε.

Οι γονείς της Α΄Λυκείου.

Tags: γονείςσύλλογος διδασκόντων
Keywords
Τυχαία Θέματα