Επιμένει στην άρνηση η ΔΗΜΑΡ

Tweet Κατηγορία: Πολιτική

ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Επιμένει στην άρνηση η ΔΗΜΑΡ

Δεν υποχωρεί από τις θέσεις της η Δημοκρατική Αριστερά και επιμένει στην άρνηση των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, τονίζοντας ότι δεν θα ψηφίσει το σχετικό άρθρο που θα έρθει στη Βουλή. Οπως αποφασίστηκε κατά την αποψινή, έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, η ΔΗΜΑΡ

ζητά από την τρόικα να αποσύρει τις απαιτήσεις της για τα εργασιακά και από την κυβέρνηση να θέσει το ζήτημα στους ευρωπαίους εταίρους και να το αναδιαπραγματευτεί.

Η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του κόμματος, αμέσως μετά, αναφέρονται τα εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνησή της να αποδεχτεί τις προτάσεις της τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις.

Απευθυνόμαστε στους Ευρωπαίους εταίρους και τους καλούμε να αποσύρουν τις αξιώσεις της τρόικας που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της πατρίδας μας.»

Την αρνητική στάση του κόμματος ως προς το θέμα των εργασιακών ζητημάτων είχαν, πάντως προαναγγείλει, στελέχη της ΔΗΜΑΡ πριν την έναρξη της συνεδρίασης και μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που είχε κάνει γνωστό ότι τα εργασιακά θα κατατεθούν μαζί με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα μέτρα, σε ένα άρθρο, για να ψηφιστούν από τη Βουλή. «Δεν μπλοφάρουμε. Θα πάρουμε το θέμα των εργασιακών πάνω μας, μέχρι τέλους» φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη του κόμματος οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και τα επόμενα εικοσιτετράωρα ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να κατατεθούν προς ψήφιση τα μέτρα στη Βουλή.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ο στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη, Σάκης Παπαθανασίου, επιβεβαίωσε την απόφαση του κόμματος να μην ψηφίσει τα μέτρα, εφόσον έρθουν μαζί με τα εργασιακά, σε ένα άρθρο στη Βουλή, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι υπάρχει περιθώριο για την κυβέρνηση να αναδιαπραγματευτεί το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η ελληνική Βουλη δεν πρέπει να ψηφίσει μέτρα που οδηγούν στην αποσάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Το θέμα αυτό θα πρέπει να είναι πρώτο στην διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους» είπε ο κ.Παπαθανασίου και συμπλήρωσε: «Βεβαίως δεν θα τα ψηφίσουμε. Πιστεύουμε ότι τα εργασιακά πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους».

ΕΘΝΟΣ

 

Tags: ΔΗΜΑΡεργασιακά Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα