Επεισόδια στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο: Τραυματίστηκε σοβαρά μία είδηση και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο

Όσοι και όσες έχουν μία επαφή με το χώρο της ενημέρωσης γνωρίζουν, ή υποθέτουν, ότι οι ειδήσεις, τα «τηλεγραφήματα» για τους κάπως πιο παλιούς, του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) είναι αξιόπιστες, διασταυρωμένες και φερέγγυες, είναι δηλαδή «επίσημες» ειδήσεις. Και αυτό έχει να κάνει με τ’ ότι το ΑΜΠΕ είναι το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας και δεν είναι ένα… συστημικό ΜΜΕ,

ένα μέσο ενημέρωσης που ελέγχεται από την όποια κυβέρνηση, ή από το κόμμα που βρίσκεται στην όποια κυβέρνηση. Το ΑΜΠΕ δεν είναι παραμάγαζο ενημέρωσης και δεν εξυπηρετεί πολιτικά παραμάγαζα, ούτε και δίνει… μάχες στο πεδίο του κοινωνικού ανταγωνισμού. Γι’ αυτό και το ΑΜΠΕ είναι επαρκώς στελεχωμένο από, αξιοπρεπώς αμειβόμενους, δημοσιογράφους που, υποτίθεται, γνωρίζουν και μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της θέσης εργασίας τους.

Το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο μετά τις 5,30 μ.μ, από το γραφείο της Θεσσαλονίκης η δημοσιογράφος Σ.Α. «ανέβασε» στο σύστημα του ΑΜΠΕ την παρακάτω… είδηση:

Σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ με έναν τραυματία

Σοβαρά επεισόδια, με έναν τραυματία, είναι σε εξέλιξη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 100 άτομα, νεαρής ηλικίας, ντυμένα στα μαύρα, επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα της αίθουσας, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος, στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ. Στη διάρκεια των επεισοδίων ένας φύλακας τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αν. καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Θεόδωρος Λαόπουλος ενημέρωσε για το συμβάν την Εισαγγελία.

Τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ παραμένουν στην αίθουσα συνεδρίασης. Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας δεν παρίστατο στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό.

Η… είδηση μέσα σε λίγα λεπτά έκανε τον γύρο του ειδησεογραφικού διαδικτύου και βρήκε θέση στα «πρωτοσέλιδα» των ηλεκτρονικών εκδόσεων όλων των μεγάλων εφημερίδων, χωρίς να υπάρξει καμία προσπάθεια να διασταυρωθεί, παρόλο που το περιεχόμενη της γεννά πολλές απορίες: Η συντάκτρια της είδησης ήταν παρούσα στα… σοβαρά επεισόδια, ή πληροφορήθηκε γι’ αυτά τηλεφωνικά από τον αναπληρωτή πρύτανη Λαόπουλο; Προφανώς ισχύει το δεύτερο. Η συντάκτρια υποστηρίζει πως – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - ένας εργαζόμενος στην υπηρεσία φύλαξης του ΑΠΘ τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της πόλης, όμως δεν αναζήτησε απολύτως καμία, δεύτερη, πληροφορία για την ώρα κλήσης του ΕΚΑΒ και για το ποιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο τραυματίας. Σε ότι αφορά την… κοινή επιλογή των μαύρων ρούχων από τους «νεαρούς» σύμφωνα με τη συντάκτρια του ΑΜΠΕ, δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει άλλο σχόλιο πέρα από τ’ ότι το μαύρο παραμένει, διαχρονικά, κλασικό…

Όπως ήταν λογικό, αρκετοί δημοσιογράφοι – κανένας όμως από το ΑΜΠΕ – έσπευσαν στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ λίγο μετά από τις 6 το απόγευμα και εκεί διαπίστωσαν ότι κανένα σοβαρό επεισόδιο δεν ήταν σε εξέλιξη. Ρωτώντας και μαθαίνοντας διαπίστωσαν ότι μία πολυάριθμη ομάδα φοιτητών, με διαφορετικές ενδυματολογικές επιλογές, μετά από αποφάσεις πέντε φοιτητικών συλλόγων προσπάθησαν να παρακολουθήσουν και να παρέμβουν στη συνεδρίαση της συγκλήτου. Ένταση υπήρξε, προσπάθεια παραβίασης της κλειδωμένης πόρτας της αίθουσας που συνεδρίαζε η σύγκλητος υπήρξε, χειροδικία μεταξύ φοιτητή και εργαζόμενου στην υπηρεσία φύλαξης του ΑΠΘ υπήρξε. Σοβαρά επεισόδια σε εξέλιξη δεν υπήρξαν, τραυματισμένος και αιμόφυρτος εργαζόμενος στην υπηρεσία φύλαξης του ΑΠΘ δεν υπήρξε, ασθενοφόρο που διακόμισε κάποιον σε κάποιο νοσοκομείο δεν υπήρξε.

Επειδή κάποια πράγματα υπήρξαν και άλλα δεν υπήρξαν, καθώς προχωρούσε η νύχτα υπήρξε νεώτερο – ανυπόγραφο αυτή τη φορά – τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ με νέες πληροφορείς, για δεύτερο τραυματία και… ομηρία των μελών της συγκλήτου και εργαζομένων του ΑΠΘ στον έβδομο όροφο του κτιρίου διοίκησης. Αυτή τη φορά η πληροφόρηση και η… διασταύρωση της είδησης έγινε από το ΑΜΠΕ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την αναπληρώτρια πρύτανη Πατάκα. Με βάση το πρώτο και το δεύτερο «τηλεγράφημα» του ΑΜΠΕ, όπως ήταν λογικό, ο παραταξιακός Τύπος της Δεξιάς ξεσάλωσε την Παρασκευή: Η «Καθημερινή» αναβάθμισε τους… μαυροντυμένους σε κουκουλοφόρους που κράτησαν όμηρους (χωρίς πάντως να ζητήσουν λύτρα, ή ελικόπτερο για να διαφύγουν στο εξωτερικό) τους συγκλητικούς, ο «Ελεύθερος Τύπος» υποστηρίζει ότι οι.. εισβολείς ήθελαν να πυρπολήσουν (συμβολικά;) καθηγητές του ΑΠΘ και η «Μακεδονία» στην πρωτοσέλιδη γνώμη της… μαλώνει τον υπουργό Παιδείας γιατί αυτά (ποια;) που έγιναν στο ΑΠΘ είναι η «απάντηση» στη μη επέμβαση του οργανωμένου κράτους στην κατάληψη της Νομικής των Αθηνών. Κοινός τόπος όλων είναι το, σχετικά συγκαλυμμένο, αίτημα τα πανεπιστήμια να λειτουργούν με το καθεστώς που, ευτυχώς για λίγο, επέβαλε ο ανεκδιήγητος Φορτσάκης, πλέον «σκιώδης» υπουργός Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, όπου διμοιρίες των ΜΑΤ, με πλήρη εξοπλισμό για συγκρούσεις, έκαναν face control στις εισόδους του ΕΚΠΑ. Το να βάζουν στο… χειρουργείο ειδήσεις τα ΜΜΕ που παίρνουν γραμμή από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι κάτι το παράλογο, το ΑΜΠΕ όμως δεν μπορεί να… συμμετέχει σε αυτό, ή σε οποιαδήποτε άλλο, παιχνίδι.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Πηγή: atlerthess.gr

Tags: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα