Επεισόδια σε μεγάλη διαδήλωση εναντίον της λιτότητας στη Νάπολη

Tweet

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Νάπολη πραγματοποιούν τα κινήματα της ιταλικής Αριστεράς. Ένα από τα κύρια συνθήματα της κινητοποίησης είναι «φτώχεια, εποχική εργασία, ανεργία, ας αποτινάξουμε από πάνω μας την ΕΚΤ».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία, αλλά η ιταλική αστυνομία εκφράζει φόβους για τυχόν παρείσφρηση βίαιων μελών του λεγόμενου

black block, με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι έχουν προκαλέσει καταστροφές στο παρελθόν σε άλλες ιταλικές πόλεις. Σύμβολο της κινητοποίησης, το ναπολιτάνικο προσωπείο του Πουλτσινέλα, ενός χαρακτήρα που λέει πάντα ψέματα, κάτι το οποίο αναφέρεται στην μέχρι τώρα αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από μέρους των αρμόδιων.

Οι διαδηλώσεις γίνονται στο φόντο των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι για την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην Ευρώπη, κάτι το οποίο έχει δυσαρεστήσει το οικονομικό επιτελείο της Άνγκελα Μέρκελ.

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στην πορεία καθώς μέρος των διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο της συνεδρίασης του συμβουλίου. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ρίψεις νερού υπό πίεση, με στόχο να διαλύσει την κινητοποίηση.

#BlockBce Tweets

Tags: ΕΚΤδιαδηλώσειςλιτότητα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα