Έως και σε διαθεσιμότητα όσοι εκπαιδευτικοί καπνίζουν

Tweet

Η στήλη ΒΗΜΑτοδότης, στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, στο φύλλο της 1ης Μάη, κάνει λόγο για αυστηρά μέτρα που θα φτάνουν έως και τη διαθεσιμότητα για όσους δασκάλους και καθηγητές συλλαμβάνονται να καπνίζουν μέσα στα σχολεία. Τα μέτρα αυτά θα τα εξαγγείλουν από κοινού το Υπουργείο Παιδείας

και το Υπουργείο Υγείας.

Ο ΒΗΜΑτοδότης αναφέρει πως έγινε έρευνα διαδικτυακά με τη συμμετοχή και 30.000 μαθητών πανελλαδικά, όπου όπως λέει η στήλη, αποδείχτηκε ότι οι καθηγητές καπνίζουν σαν φουγάρα εντός των σχολείων.

Οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα και για τη συμπεριφορά των γονιών σε σχέση με το αν και που καπνίζουν.

Συγκεκριμένα αναδημοσίευουμε αυτούσιο το δημοσίευμα

Ποιοι καπνίζουν στα σχολεία;

Απίστευτο. Σε διαδυκτιακή έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας σε γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας (πήραν μέρος 30.000 μαθητές) για το κάπνισμα αποδείχθηκε ότι οι καθηγητές, που υποτίθεται ότι δίνουν το καλό παράδειγμα, καπνίζουν αρειμανίως ακόμα και μέσα στο σχολείο. Ή έρευνα την οποία αναμένεται να παρουσιάσει σε λίγες ημέρες η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέτα Μακρή έδειξε, όπως μου είπαν, εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού οι μαθητές απάντησαν σε μία σειρά ερωτήσεων, όπως αν καπνίζουν οι γονείς τους, αν καπνίζουν στο σπίτι οι γονείς τους, από πότε άρχισαν το κάπνισμα, εάν γνωρίζουν τις επιπτώσεις των παθητικών καπνιστών κτλ. Πάντως εκείνο το οποίο επίσης έμαθα, είναι ότι αναμένονται αυστηρά μέτρα για όσους καθηγητές συλληφθούν να καπνίζουν στα σχολεία, που θα επιφέρουν ακόμα και την ποινή της διαθεσιμότητας.

Tags: εκπαιδευτικοίαπαγόρευση καπνίσματοςκάπνισμασχολεία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα