Εντολες από τον Λαγό, υψηλή προστασία από αστυνομικό

Tweet

αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, 22/9/2013

Εντολες από τον Λαγό, υψηλή προστασία από αστυνομικό

Τα τάγματα εφόδου ξεκίνησαν αποκλειστικά από τη Νίκαια; Σε πόσα επεισόδια έχουν πάει;

Ετσι μας ονόμασαν. Τάγμα εφόδου. Εχουν πάει παντού. Στα επεισόδια στην Κόρινθο στο στρατόπεδο είχαν φύγει από τη Νίκαια και κατέβηκαν Κόρινθο και είχαν πάρει και ανήλικο μαζί τους. Ο δε υπεύθυνος που τους κατέβασε είχε κάτσει πίσω και τράβαγε φωτογραφίες,

χωρίς να σκεφτεί αυτά τα παιδιά πού τα στέλνει.

Η Πράσινη Πτέρυγα του Πυρήνα Νίκαιας σε δράση για καθαρισμό βουνού. Χαρακτηριστικό της λειτουργίας του τάγματος εφόδου είναι πως ακόμη και για μία απλή και αθώα φαινομενικά επιχείρηση καθαριότητας πήγαιναν έτοιμοι για όλα. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο Χ. (στον λευκό κύκλο) που κρατά το ρόπαλο-σημαία σε μάχιμη θέση

Στο Πέραμα στην επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ, ποιοι πήγαν;

Τα ίδια άτομα με το φονικό ήταν. Η Νίκαια. Και το ξέρω γιατί από μάρτυρες που ξέρουν τους είδαν και στα δύο σημεία. Και μιλάω για τα 150 άτομα που αποχώρησαν από την Τ.Ο. Νίκαιας.

Ναι, αλλά φορούσαν κράνη;

Αν επί ενάμιση χρόνο σε βλέπω καθημερινά, και κράνος να φοράς θα σε καταλάβω. Πολύ απλά. Μου είπαν και από το Πέραμα ότι ο Γιώργος κατέβασε τους δικούς τους και τους τσακίσανε.

Γιατί έκαναν την επίθεση όμως;

Εντολή Λαγού. Ολα από εκεί ξεκινάνε. Θα κάνεις αυτό, τελείωσε.

Οταν έπρεπε να συγκεντρωθείτε, ποιος σε ενημέρωνε πού να πας και τι να κάνεις;

Ερχόντουσαν προπληρωμένα μηνύματα μέσω Ιντερνετ, όταν γινόταν μια εκδήλωση. Οχι στις μεταξύ μας συναντήσεις στα γραφεία.

Ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας στο κέντρο της φωτογραφίας, μαζί με τους Σ., Λ., Φ., Π., πρώην μέλη των γραφείων που αποχώρησαν όταν διαπίστωσαν ότι όλες οι πατριωτικές κορώνες ήταν φούμαρα. Οι ψίθυροι για αδιαφανείς χειρισμούς και επιλεκτική μεταχείριση ανάμεσα στα μέλη έγιναν φωνές που οδήγησαν στη μαζική εκδίωξή τους. Στη φωτογραφία είναι ο Π., που τα «φιλαράκια» του δεν δίστασαν να τον ξυλοκοπήσουν με την κατηγορία ότι έκλεψε 1 ευρώ, μολονότι ήταν εγχειρισμένος στο κεφάλι

Σου είχαν στείλει μήνυμα να πας κάπου για επεισόδια, ξυλοδαρμούς, τέτοια πράγματα;

Οχι. Ποτέ δεν ενημέρωναν, γιατί φοβόντουσαν ότι θα μαθευόταν. Συνήθως μας καλούσαν στα γραφεία και μας ενημέρωναν τι θα γινόταν την επόμενη μέρα και ζητούσαν να είναι οι άντρες παρόντες. Ελεγαν, σήμερα το βράδυ οι άντρες να είναι εκεί. Και όταν πήγαιναν μάθαιναν τι θα κάνουν. Να δείρουμε τους Πακιστανούς, να βάψουμε τοίχους. Κι ερχόντουσαν την επόμενη μέρα και τα έλεγαν και χειροκροτούσαν. «Μπράβο στον τάδε που έδειρε τον Πακιστανό», έλεγαν.

Το τάγμα εφόδου σε μία επίδειξη στρατιωτικής πειθαρχίας και δύναμης, με τις χαρακτηριστικές ασπρόμαυρες στολές παραλλαγής και τα μπλουζάκια του Πυρήνα Νίκαιας.

Τι σου είχε κάνει πιο πολύ εντύπωση όσο καιρό ήσουν στη Χ.Α.;

Είχαν πάει σ' ένα βουνό και ένα στέλεχος της Τ.Ο. Νίκαιας (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) είπε ότι καθώς γύρναγαν βρήκανε στον δρόμο δύο Πακιστανούς, τον έναν τον ξάπλωσαν στον δρόμο και πήρε φόρα και του βάρεσε το κεφάλι σαν να ήθελε να βαρέσει κλωτσιά σε πέναλτι. Κι είχα «μείνει». Κι αυτός υπερηφανευόταν. Εκεί για μένα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Γιατί αποχώρησαν πολλά άτομα από τη Χ.Α.;

Για τις κλεψιές και τους τραμπουκισμούς. Εθνικιστής δεν σημαίνει σκοτώνω τον άλλον. Τους λαθρομετανάστες βάλ' τους σε πλοία, αεροπλάνα, οπουδήποτε και στείλε τους στη χώρα τους. Οχι να τους σκοτώσεις.

Πόσα μέλη έχει η Τ.Ο. Νίκαιας;

Μετράει πάνω από 5.000 μέλη. Εχουν έρθει πάρα πολλοί. Και αποχώρησαν όμως πολλοί.

Για να μπεις στον Κλειστό Πυρήνα και να γίνεις δεξί χέρι του Πατέλη, τι πρέπει να κάνεις;

Να δείρεις Πακιστανούς. Κι εγώ μπορούσα να γίνω.

Η σύζυγος του Ρουπακιά ήταν στη Χ.Α. της Τ.Ο. Νίκαιας;

Ναι. Ηταν υπεύθυνη κυλικείου. Τους έβαζε ο Πατέλης στα πόστα και κράταγε αρχείο. Μας έλεγε υπεύθυνος γι' αυτό ο τάδε, υπεύθυνη για τις γυναίκες η σύζυγός του και θεωρητικά κρατείται αρχείο, γιατί μας έβγαζε καταστατικό που οριζόντουσαν τα πόστα. Αν δεν μπήκε στα γραφεία κάποιος και να τα πέταξε.

Ο Παναγιώταρος και ο Γερμενής έρχονταν συχνά στα γραφεία...

Και ο Λαγός. Τουλάχιστον κάθε Πέμπτη που η κοπέλα του μας έκανε ιδεολογικό.

Σας έβαζαν να αγοράζετε αλεξίσφαιρα γιλέκα;

Ναι. Δεν αγοράζαμε της πλάκας. Τα αγοράζαμε από μαγαζί δίπλα από το Α.Τ. Αιγάλεω. Πηγαίναμε και λέγαμε από την Τ.Ο. Νίκαιας και τα παίρναμε με έκπτωση.

Ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης, ο Παναγιώταρος, ο Γερμενής είναι σε τακτική βάση στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά;

Την υποστηρίζουν πολύ τη Νίκαια, γιατί όλοι μια Νίκαια φωνάζουν για να «καθαρίσει». Παντού πάμε. Και στην Αθήνα έχουμε κατέβει. Αν μας φωνάξουν πάμε παντού. Κι όταν είχε γίνει μια περιφορά εικόνας σε μια εκκλησία στη Δηλιγιάννη, είχαν φωνάξει χρυσαυγίτες από τη Νίκαια. Είναι παντού. Και στην Ηλιούπολη και στο θέατρο που είχε ανέβει ένα έργο, η Νίκαια ήταν εκεί. Και αν δεν είναι με τις παραλλαγές θα είναι με τα μαύρα.

Με την Αστυνομία τι γίνεται;

Οταν αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον Πατέλη δεν είχαμε καταλάβει γιατί, και αυτός είχε υποστηρίξει πως τον έμπλεξαν σε μια υπόθεση ξυλοδαρμού γυναίκας που ήταν έγκυος. Τότε είχε μεσολαβήσει και τον είχε «καθαρίσει» ο κολλητός του αστυνομικός (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) που είναι στο Α.Τ. Νίκαιας. Πιστεύω κατά 100% ότι αστυνομικοί δίνουν και πληροφορίες.

ethnos.gr

Tags: ΛαγόςΠέραμα Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα