Ενωτική Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λάρισας: Ανέξοδη αποχώρηση και συμφωνία "νομοταγούς;"

Ανακοινώσεις

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΝΕΞΟΔΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ «ΝΟΜΟΤΑΓΟΥΣ» ;

Είναι τέτοιας έντασης η επίθεση στους εκπαιδευτικούς που υποχρεώνει τους εκφραστές του κυβερνητικού συνδικαλισμού να υποδυθούν μέσα στο κατακαλόκαιρο ετεροχρονισμένους αποκριάτικους ρόλους.

Ο υπερβολικός αριθμός των υπεράριθμων στο νομό μας και πανελλαδικά αποσκοπεί στην τροφοδότηση κλίματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις τον επόμενο μήνα και στις απολύσεις το επόμενο διάστημα.

Φυσικά ένας μεγάλος αριθμός θα απαιτηθεί για την κάλυψη των λειτουργικών κενών που θα προκύψουν

μετά τις συνταξιοδοτήσεις του καλοκαιριού ,για να έχει την ευχέρεια η τρικομματική κυβέρνηση να μειώσει τον ήδη υπέρογκο αριθμό. ( ο παλαιοκομματισμός και τα τερτίπια του ).

Η βασική στόχευση θα έχει όμως υλοποιηθεί .

Πρόκειται για την αποδοχή του νέου εργασιακού μεσαίωνα της ανά την Ελλάδα περιπλάνησης με μισθούς πείνας .

Σ` αυτήν την καλοσχεδιασμένη επιχείρηση ( να γιατί επέβαλλαν την επιστράτευση ) πρέπει να τηρούνται και οι διακριτοί ρόλοι.

Η ΟΛΜΕ σε ρόλο εξαπατημένης κορασίδας θα ωρύεται για το timing , οι αιρετοί θα απέχουν από την τυπική πρώτη συνεδρίαση που αφορά τον προσδιορισμό των πλεονασμάτων και εκατοντάδες ( σε πρώτη φάση ) θα ετοιμάζουν τις βαλίτσες για τη Φολέγανδρο.

Αυτό που απαιτείται είναι να πάρουν οι εκπαιδευτικοί διαζύγιο με την πολιτική της ΕΕ , της Τρόικας και της υποταγμένης στο κεφάλαιο τρικομματικής κυβέρνησης.

Επειδή δεν πέρασε πολύς καιρός από το 2010 , χρονιά που επιχειρήθηκε η πρώτη μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη Λάρισα στα Τρίκαλα, καλό είναι να θυμηθούμε το ρόλο των τότε αιρετών ( των ίδιων σχημάτων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ ) .

Τήρησαν τη νομοθεσία ,έτσι δήλωσαν στον έντυπο τύπο , εγκρίνοντας τη μετακίνηση.

Για να μην επαναληφθεί η ίδια οπερέτα και με τους νυν αιρετούς και περιοριστούν ( εν είδει αναγκαστικής υποκριτικής ) μόνον στην αποχώρηση από την πρώτη , άσφαιρη και ανέξοδη τυπική διαδικασία, πρέπει οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να τους αφαιρέσουμε αυτή τη δυνατότητα.

Αν και λαλίστατοι , περιορίζονται σε ρόλο Κασσάνδρας ( μας ανακοινώνουν τους αριθμούς ) αποφεύγοντας να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική κατονομάζοντας τους ενόχους.

Θα παραιτηθούν άραγε ,όταν θα έρθει η ώρα να πέσουν και οι δικές τους υπογραφές για τον εκτοπισμό συναδέλφων ;

Θα παραμείνουν «νομοταγείς» ;

Οψόμεθα.

ΥΓ. Απλή απορία.

Πώς γίνεται να εγκρίνεις πολιτικά την εφαρμογή αυτής της πολιτικής και συνδικαλιστικά να την «αντιπαλεύεις» δήθεν ;

Λάρισα 31 – 5 - 2013

Tags: Ενωτική Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λάρισας
Keywords
Τυχαία Θέματα