Ενωση Συλλόγων Γονέων Πεύκων: Σχετικά με την έλλειψη σχολικής στέγης

Tweet

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΥΚΩΝ

enosigoneonpefkon

@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Πεύκων κάλεσε σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση όλους τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Νεάπολης-Συκεών το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, στις 18:30 στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων. Το θέμα της διαβούλευσης ήταν κυρίως το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης σχολείων στα Πεύκα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να

φοιτούν σε κορεσμένα σχολεία, σε ΚΙΜΠΟ, σε παραρτήματα και σε Κτίριο Καλογραιών!

Στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων ανταποκρίθηκαν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, κος Χαρ. Βέλλης κος Χρ. Γιαρένης, κος Ν. Φασφαλής και κύριος Γρ. Χατζησάββας, πλην του κου Σ. Δανηιλίδη, που τον εκπροσώπησε ο κύριος Αλ. Σιμητόπουλος, ο οποίος όμως αφού διάβασε μία επιστολή, αποχώρησε από τη διαβούλευση πριν ξεκινήσει η διαδικασία, με την αιτιολογία ότι δεν αναγνωρίζει την Ένωση Γονέων Πεύκων ως νόμιμο όργανο εκπροσώπησης των γονέων των Πεύκων.

Τα κύρια ερωτήματα που έθεσε η Πρόεδρος της Ένωση Γονέων Πεύκων, κα Αν.Κεχαγιά Δουμάνογλου, ήταν αν προτίθενται οι υποψήφιοι να κατασκευάσουν άμεσα σχολείο στα Πεύκα, να παραχωρήσουν το πρώην Δημαρχείο Πεύκων για σχολική στέγη, βάσει και του αιτήματος 1000 γονέων και κατοίκων των Πεύκων, αν δεν θα μετακινηθούν υποχρεωτικά μαθητές σε άλλες δημοτικές ενότητες ή όμορου Δήμου και αν θα αναγνωρίσουν την Ένωση Γονέων Πεύκων ως αυτόνομη.

Όλοι οι υποψήφιοι δεσμεύτηκαν για τα παραπάνω θέματα.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους γονείς που βρέθηκαν στην διαβούλευση, στις οποίες απάντησαν οι υποψήφιοι.

Η Ένωση Γονέων Πεύκων θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους της ΕΤ3 που κάλυψαν την εκδήλωση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη διαβούλευση στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=U0o5K3H-4pQ.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους υποψηφίους, όσο και τους γονείς που παρευρέθηκαν στη διαβούλευση για την έλλειψη πόλωσης και για το πολιτισμένο κλίμα που επικράτησε.

Tags: Πεύκασχολική στέγη Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα