Ένωση Πυροσβεστών: H αγωνία μας - Η συγγνώμη μας

Η τραγωδία που έπληξε την Αττική μετά την φονική πυρκαγιά, πάγωσε το φετινό θέρος στην πατρίδα μας. Η απώλεια τόσων συμπολιτών μας στην πύρινη επέλαση, εγκατέστησε το μαύρο του πιο βαριού πένθους πάνω από τα αποκαΐδια.

Εκπροσωπώντας του Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος εκφράζουμε την οδύνη μας και την συμπαράστασή μας στους οικείους τους.

Στέλνουμε την Συγγνώμη μας, στην Ελληνική Κοινωνία, ως μέτοχοι του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, για αυτή την άνιση μάχη, που δεν κερδήθηκε, έστω και αν είμαστε οι μόνοι.

Η έκφραση της οδύνης μας σήμερα, είναι η συνέχεια της φωνής της

αγωνίας μας, που σταθερά όλα αυτά τα χρόνια απευθύνουμε δημόσια προς την Πολιτεία και την Κοινωνία. Μετά τον επικοινωνιακό φωτισμό κάθε καταστροφής σε αυτή τη χώρα, μόλις οι προβολείς κλείσουν, τα προβλήματα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας και πυρόσβεσης - διάσωσης παραμένουν στο σκότος.

Και σήμερα μερικές μέρες μετά την τραγωδία, ο μηχανισμός καλείται με τα ίδια προβλήματα να επέμβει σε παρόμοιες καταστάσεις.

Δεν προσθέτουμε κάτι άλλο νεότερο, άλλωστε δεν υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα που δε γνωρίζει.

Ακούγοντας την ομιλία του κ. Πρωθυπουργού ότι «ταυτόχρονα, με ταχύτατους ρυθμούς, θα πρέπει να αναμορφώσουμε και θα αναμορφώσουμε και θα αναβαθμίσουμε, με βάση τις νέες ανάγκες, τους νέους κινδύνους, και την ευρωπαϊκή εμπειρία, τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας.» αναδημοσιεύουμε τις τελευταίες παρεμβάσεις μας.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

πυροσβέστεςπυροσβεστικήφωτιάπυρκαγιάμάτιΕπισυνάψεις: pyrosvestes.pdf
Keywords
Τυχαία Θέματα