Ένωση εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτων: Η παραδοχή της κατ’ εξακολούθηση παρανομίας, δε συνιστά μη παρανομία

Στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα ΑΒ στις 23/4/2017, κοινοποιήθηκε ΑΠΑΝΤΗΣΗ που αφορά

καταγγελία της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων για τη «διδασκαλία Εικαστικών από Θεολόγο στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης», προς τον Υπουργό Παιδείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ στις 15/2/2017.

Είναι απορίας άξιον, πως, ενώ το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας που είναι καθ ύλην αρμόδιο για τις αποσπάσεις που προτείνει, δεν έχει έως σήμερα απαντήσει στο εν λόγω θέμα,

η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης στην οποία δεν έχουμε απευθυνθεί, απαντά χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μας ανακριβή.

Ζητά δε να την αποσύρουμε.

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, βασιζόμενη στο κείμενο της απάντησης αυτής, επισημαίνει εκ νέου τα παρακάτω:

Η ανάθεση διδασκαλίας σε εκπαιδευτικούς που είναι εξ αντικειμένου και τυπικά αναρμόδιοι σε σχέση με το γνωστικό αντικείμενο διδασκαλίας και μάλιστα επί σειρά ετών είναι ξεκάθαρα παράνομη.Το θέμα δεν είναι προσωπικό, (δεν μας ενδιαφέρει το πρόσωπο της συγκεκριμένης θεολόγου), αλλά είναι θέμα ορθής εφαρμογής του Νόμου, αποφυγής διακρίσεων, αποφυγής άδικης και προνομιακής μεταχείρισης και θέμα ουσίας.

Το ουσιαστικό του θέματος έγκειται στο ότι η παραπάνω παράνομη διδασκαλία λειτουργεί εις βάρος των μαθητών, της παιδείας και της εκπαίδευσης γενικότερα.

Οι φοιτητές διδάσκονται από εκπαιδευτικούς με ελλιπείς και ερασιτεχνικές «γνώσεις».

Οι «διδάσκοντες» με αμφιβόλου ποιότητας, αν έχουν, πιστοποιητικά (;) σεμιναρίων ή ιδιωτικών σχολών με σαφώς ανεπαρκείς γνώσεις και κατάρτιση, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους αποφοίτους των Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών που είναι 5ετούς φοιτήσεως και που περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα των σπουδών τους τα μαθήματα:

α. κεραμική, κονίαμα, αργυροχρυσοχοΐα, ψηφιδωτό, αγιογραφία – Ζωγράφοι, Γλύπτες.

β. νομισματική – Χαράκτες.

Η επί σειρά ετών «πρακτική» της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ανεξάρτητα από την εξυπηρέτηση ή μη συμφερόντων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση της παρεχόμενης από το Ελληνικό Κράτος Παιδείας.

Η υποβάθμιση είναι διττή:

Από την μια με την παρεχόμενη στους φοιτητές της χαμηλού επιπέδου διδασκαλία – εκπαίδευση, από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, από την άλλη δε, με την επιλεκτική υποκειμενική εξομοίωση των «σεμιναρίων» ή των «πιστοποιητικών», με τις εργαστηριακές και θεωρητικές σπουδές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως είναι οι Σχολές Καλών Τεχνών.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο τους νόμους που αφορούν στη διδασκαλία και στην εκπαίδευση Τέχνης σε όλες τις βαθμίδες.

Η διδασκαλία εικαστικών γνωστικών αντικειμένων, δεν αποτελεί εξυπηρέτηση, αλλά λειτούργημα και προσφορά γνώσεων για την ορθή και αναβαθμισμένη εκπαίδευση προς όφελος των μαθητών – φοιτητών.

Δείτε παρακάτω την καταγγελία και τη σχετική απάντηση:

- Καταγγελία για διδασκαλία εικαστικών από Θεολόγο στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης | AlfaVita - Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο http://www.alfavita.gr/…/kataggelia-gia-didaskalia-eikastik…)

- Απάντηση της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης στην Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων | AlfaVita - Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο http://www.alfavita.gr/…/apantisi-tis-anotatis-ekklisiastik…)

Ενωση εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτωνΑνώτατη Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκηςπαρανομία
Keywords
Τυχαία Θέματα