Ενοχος για «εγκωμιασμό εγκλήματος» ο γυμναστής του 3ου ΓΕΛ Π. Φαλήρου

Ο Νικόλαος Γραμματικάκης - συνταξιούχος πλέον καθηγητής φυσικής αγωγής του 3ου ΓΕΛ Π.Φαλήρου - κρίθηκε ένοχος από το Πλημμελειοδικείο Αθηνών για το αδίκημα του "εγκωμιασμού εγκλήματος που διαπράχτηκε" επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση σχετίζεται με την δολοφονική επίθεση που έγινε σε μαθητή του 3ου ΓΕΛ Π.Φαλήρου στις 28/1/2013 από το Γιώργο Αποστολόπουλο (που εκτός από την καταδίκη του για το παραπάνω, είναι ένας από τους κατηγορούμενους "για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση" στη Δίκη της Χρυσής Αυγής).

Γονείς της περιοχής, λίγες βδομάδες μετά την επίθεση, είχαν υποβάλλει υπόμνημα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δ΄ Αθήνας, ζητώντας διερεύνηση της συμπεριφοράς του καθηγητή, ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων, είχε φτάσει να απειλεί μαθητές ότι "θα πάθουν τα ίδια" με το θύμα της δολοφονικής επίθεσης.

Λόγω της συνταξιοδότησής του, δεν έγινε υπηρεσιακή διερεύνηση, η υπόθεση όμως κατέληξε σε εισαγγελέα ο οποίος άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη στον γυμναστή, που διατηρούσε καλή σχέση με τον εξωσχολικό δράστη της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται πως στις 4 Ιουνίου 2014 το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών μετά από 8 συνεδριάσεις επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή στον Γιώργο Αποστολόπουλο για το αδίκημα «της απόπειρας ανθρωποκτονίας, τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο».

Στις 25 Ιουνίου 2015, τη μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με ενδεχόμενο δόλο αποφάσισε, με ψήφους 4-3, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών για τον Αποστολόπουλο, μειώνοντας την ποινή του σε 6 χρόνια και 6 μήνες, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως ο Αποστολόπουλος κατηγορείται επίσης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

3ο ΓΕΛ Παλαιού ΦαλήρουΓραμματικάκηςκαταδίκηΓυμναστής
Keywords
Τυχαία Θέματα