Ενημερωτικό Σημείωμα πρόεδρου Α ΕΛΜΕ Κορινθίας

Tweet

Κόρινθος 16/09/2014

Ενημερωτικό Σημείωμα πρόεδρου Α ΕΛΜΕ Κορινθίας

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ – ΑΙΡΕΤΩΝ

Στις 14/09/2014 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, των Νησιών Αιγαίου και Ιονίου και της Κρήτης καθώς και των αιρετών των αντίστοιχων περιοχών. Τα κύρια θέματα της συζήτησης ήταν τα κενά, η αξιολόγηση, οι μεταφορές των μαθητών, το νέο πειθαρχικό. Από τις τοποθετήσεις των συναδέλφων προέκυψε:

Α) Ότι υπάρχουν πάνω από 3.000 κενά εκπαιδευτικών στην Δ.Ε.

Β) Ότι η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης είναι μια αφετηρία για να δοθεί η μάχη σε όλο το δημόσιο.

Γ) Ότι σε πολλές περιοχές υπάρχουν προβλήματα στην κάλυψη των μεταφορών των μαθητών.

Δ) Ότι υπάρχουν διαβεβαιώσεις από το υπουργείο ότι θα γίνουν τροποποιήσεις στη νομοθεσία για το πειθαρχικό.

Στη συνέλευση η Α ΕΛΜΕ Κορινθίας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Η τοποθέτηση μου επικεντρώθηκε στα ακόλουθα σημεία:

Α) Αξιολόγηση: Ενημέρωσα την συνέλευση ότι το Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας έχει ταχθεί ομόφωνα υπέρ της απεργίας – αποχής από όλες της διαδικασίες της αξιολόγησης από τις 02/09/14. Μετέφερα το αίτημα για λήψη πρακτικών μέτρων υλοποίησης της απόφασης από την Ομοσπονδία που να ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες του κλάδου. Πρότεινα ως πρώτο βήμα υλοποίησης μια δήλωση απόχης – απεργίας ανάλογη με αυτή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Β) Κενά: Ενημέρωσα την συνέλευση ότι τα κενά στην Κορινθία στην γενική αγωγή είναι περίπου 60, και ότι υπάρχει ο κίνδυνος η διοίκηση να προσπαθήσει να τα καλύψει με συμπτύξεις τμημάτων. Κάλεσα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τους αιρετούς να είναι σε εγρήγορση σε ότι αφορά την εφαρμογή της πρόβλεψης για μείωση κατά τρεις μαθητές σε περιπτώσεις μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες καθώς είναι βέβαιο ότι η διοίκηση θα ασκήσει πιέσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΒΕΡΚΟΥΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Tags: Α ΕΛΜΕ Κορινθίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα