Ενημερωτικό σημείωμα από τους Αιρετούς ΠΥΣΕΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας για τη χθεσινή συνεδρίαση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εχθές 3/9/2018 συνεδρίασε το ΠΥΣΕΕΠ Κ. Μακεδονίας και για την κατανομή πιστώσεων για όλες τις ειδικότητες ΕΕΠ και για το ΕΒΠ. Ο αριθμός των πιστώσεων για κάθε ειδικότητα θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με μια μικρή αύξηση για όλες τις ειδικότητες εκτός των σχολικών νοσηλευτών όπου δόθηκαν λίγες πιστώσεις για παράλληλη στήριξη σε αυτή τη φάση.

Δόθηκαν πιστώσεις για ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, ΕΔΕΑΥ, παράλληλη στήριξη σε ΕΒΠ και ΠΕ25 και ελάχιστες για ΠΕ30 σε σχολικές μονάδες Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης (ευάλωτων κοινωνικών ομάδων-τάξεις υποδοχής). Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας περιμένει κάποιες τελευταίες ενημερώσεις από ΑΣΕΠ για ΕΒΠ και από ΙΕΠ και ΑΣΕΠ για ΕΕΠ προκειμένου να προβεί σε ανάρτηση οριστικών πινάκων ώστε να ακολουθήσουν και οι προσλήψεις. Αυτό αναμένεται ανά ημέρα.

Το συμβούλιο και η περιφέρεια κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι έτοιμοι για τη διαδικασία των προσλήψεων μόλις αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες. Η πρόθεση όλων είναι να γίνει όσο το δυνατό νωρίτερα ώστε το μεγαλύτερο ποσοστό ΕΕΠ και ΕΒΠ να είναι από την αρχή της σχολικής χρονιάς στα σχολεία. Ο τρόπος και η διαδικασία των προσλήψεων (δήλωση σχολείων κλπ) θα ανακοινωθεί από την περιφέρεια.

Να τονίσουμε για φέτος όσον αφορά τις άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου να προσέξουν όλοι και να κάνουν αιτήσεις από την αρχή της πρόσληψής τους και πριν ξεκινήσουν την ιδιωτική εργασία. Δεν χορηγούνται πλέον άδειες άσκησης ιδ. Έργου με αναδρομική ισχύ αλλά από την ημέρα της αίτησης ισχύει η άδεια.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά υπάρχουν στο site της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στην Ειδική Αγωγή.

Όσον αφορά το Συμβούλιο επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού έργου Ειδικής Αγωγής έγινε στις 3/8/2018 η διαδικασία των συνεντεύξεων με 16 υποψήφιους συνολικά για τις 4 θέσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού έργου ΕΑ και ο τελικός πίνακας θα βγει μετά τις 12/9/2018.

Οι αιρετοί ΠΥΣΕΕΠ Κ. Μακεδονίας

Αδαμίδου Χριστίνα
Αρβανίτη Τριανταφυλλιά
Διαμαντοπούλου Εριφύλη

ΠΥΣΕΕΠ Κεντρικής ΜακεδονίαςΕΕΠΕΒΠαναπληρωτέςΚατανομή πιστώσεων
Keywords
Τυχαία Θέματα