Ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση διορισμών των υπό αναμονή μελών ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ στα ΑΕΙ

Tweet

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟ ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕΛΩΝ ΕΤΕΠ & ΕΕΔΙΠ ΣΤΑ ΑΕΙ

Στις 6/3/2014 εκδόθηκε επίσημο δελτίο τύπου από το υπουργείο Παιδείας στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά ο προγραμματισμός

κατανομής εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού για την τριτοβάθμια εκπαίδευση για το έτος 2014. Στο δελτίο τύπου υπάρχει δήλωση του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου με αναφορά στην πολυετή κατάσταση ομηρίας που βρίσκεται το εν λόγο εκλεγμένο προσωπικό.

Ωστόσο, στην τελευταία συνάντηση των υπουργών Παιδείας και Μεταρρύθμισης στις 23/4/2014 αποφασίστηκε ότι θα προχωρήσουν οι διορισμοί μόνο των 356 μελών ΔΕΠ. Η εξέλιξη αυτή αγνόησε για μία ακόμη φορά τους εκκρεμείς διορισμούς των 76 ΕΤΕΠ (μέλη Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού) και 26 ΕΕΔΙΠ (μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού) που εκκρεμούν σε πολλές περιπτώσεις ήδη από το 2009 και όλως αδικαιολογήτως εντάχθηκαν στην αναστολή διορισμών.

Μολονότι ως εκλεγμένα μέλη ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ αποτελούμε επιστημονικό δυναμικό υψηλών προσόντων, έχουμε κατά το πολυετές αυτό διάστημα από την εκλογή μας αγνοηθεί από την πολιτική ηγεσία. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης αποτελεί η μακρόχρονη ομηρία μας την οποία εύλογα εκλαμβάνουμε ως ένδειξη της προσωπικής και επαγγελματικής μας απαξίωσης από την πλευρά της πολιτείας.

Οι εκλεγμένοι ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ επιμένουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στον διορισμό στις θέσεις που προ πολλών ετών προκηρύχθηκαν και για τις οποίες έπειτα από ανταγωνιστικές και χρονοβόρες διαδικασίες επιλεχθήκαμε.

Καλούμε την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να προχωρήσουν άμεσα τους από τετραετίας και πλέον καθυστερούμενους διορισμούς μας, τερματίζοντας την, κατά το ίδιο αυτό διάστημα, άδικη, άνιση και αυθαίρετη μεταχείρισή μας σε σχέση με τους εκκρεμείς αλλά και νέους διορισμούς των λοιπών κατηγοριών προσωπικού του δημόσιου τομέα.

Με εκτίμηση,

ΥΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕΛΗ ΕΤΕΠ - ΕΕΔΙΠ

Tags: ΕΤΕΠΕΕΔΙΠ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Αναζητήσεις
νεα για ετεπ υπο διορισμο
Τυχαία Θέματα