Ενημέρωση για το ΠΥΣΠΕ Β Αθήνας από τον αιρετό Δημήτρη Πολυχρονιάδη

Ανακοινώσεις

Ενημερωτικό δελτίο Νο 3 22 – 2 – 2013

του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ Δημήτρη Πολυχρονιάδη

εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 22/2/2013

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ της Β΄ ΑΘΗΝΑΣ στις 22/2 συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :

Υπαγωγή εκπαιδευτικών σε ειδικές κατηγορίες μετάθεσης

Υποβλήθηκαν συνολικά δέκα (10) αιτήσεις συναδέλφων για να υπαχθούν σε ειδικές κατηγορίες μετάθεσης. Με βάση το Π. Δ. 50/1996 και την αντίστοιχη φετινή εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΠΑ για το αντίστοιχο θέμα (εγκύκλιος 18 – 1 –

2013 Αρ. Πρ. 7649/Δ1), έγιναν δεκτές (ομόφωνα) από το ΠΥΣΠΕ οι έξι (6) αιτήσεις, ενώ τέσσερις (4) δεν έγιναν δεκτές, διότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου (για το ζήτημα θα γίνει και σχετικό ερώτημα στο ΚΥΣΠΕ).

Εξέταση ενστάσεων των αιτούμενων μετάθεσης εκπαιδευτικών

Εξετάστηκαν οι ενστάσεις δύο συναδέλφων από τις οποίες η μία (1) – συναδέλφου ειδικότητας ΠΕ11 – έγινε δεκτή (ομόφωνα), ενώ η δεύτερη (1) – συναδέλφου Αγγλικής γλώσσας – δεν έγινε δεκτή, διότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘΠΑ (18 – 1 – 2013 Αρ. Πρ. 7469/Δ1).

Για την κάθε περίπτωση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αιρετό ή στη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ.

Επίσης έγιναν τοποθετήσεις εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης σε σχολικές μονάδες του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας ως εξής:

Χορηγήθηκαν 25 πιστώσεις από το ΥΠΑΙΘΠΑ για εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης στο ΠΥΠΣΕ Β΄ Αθήνας έναντι 186 θέσεων για παράλληλη στήριξη που έχουν εγκριθεί από το ΚΕΔΥ (με βάση αιτήσεις γονέων που τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολεία της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας). Επειδή ο αριθμός των συναδέλφων αναπληρωτών που διέθεσε το ΥΠΑΙΘΠΑ για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης είναι τραγικά μικρός σε σχέση με τις ανάγκες, οι τοποθετήσεις έγιναν με βάση τις προτάσεις των σχολικών συμβούλων της περιοχής, σε σχέση με τις προτεραιότητες που οι ίδιοι διαπίστωσαν στα σχολεία της περιοχής ευθύνης τους και τις αιτήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης στα Δημοτικά σχολεία: Εκάλης, 9ο Νέας Ιωνίας, 9ο Ηρακλείου, 9ο Αμαρουσίου, 8ο Αγίας Παρασκευής, 7ο Χαλανδρίου, 7ο Ηρακλείου, 6ο Αγίας Παρασκευής, 5ο Μεταμόρφωσης, 4ο Χαλανδρίου, 4ο Κηφισιάς, 4ο Βριλησσίων, 3ο Παπάγου, 2ο Νέου Ψυχικού, 2ο Νέας Ιωνίας, 1ο Χολαργού, 1ο Λυκόβρυσης, 1ο Αμαρουσίου, 14ο Χαλανδρίου, 13ο Ηρακλείου, 12ο Χαλανδρίου, 10ο Νέας Ιωνίας, 10ο Αμαρουσίου, 10ο Ηρακλείου (η 25η αναπληρώτρια παράλληλης στήριξης θα τοποθετηθεί στο 5ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου στις επόμενες ημέρες, μόλις αναρρώσει από ατύχημα που είχε).

Επειδή οι πιστώσεις για αναπληρωτές παράλληλης στήριξης που χορηγούνται από το ΥΠΑΙΘΠΑ δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στις αυξημένες ανάγκες για εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης που παρουσιάζονται στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, με αποτέλεσμα πολλοί γονείς να επιβαρύνονται με επιπρόσθετα έξοδα πληρώνοντας οι ίδιοι εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης για τα παιδιά τους ή ακόμα χειρότερα αφήνοντας τα παιδιά χωρίς την αντίστοιχη στήριξη, με ότι αυτό σημαίνει για τους μαθητές που χρειάζονται παράλληλη στήριξη και για τις σχολικές μονάδες που φοιτούν, εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την ακολουθούμενη ανάλγητη – αντιλαϊκή πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων της ΕΕ – ΔΝΤΕΚΤ στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, με την οποία το Δημόσιο Σχολείο αποδιαρθρώνεται, διαλύεται και οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση. Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π. Ε. της περιοχής της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας οφείλουν να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των περιοχών ευθύνης τους και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την ανατροπή αυτών των πολιτικών που πλήττουν τη Δημόσια Εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Δημήτρης Πολυχρονιάδης Αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας 6945394406, 2108068683(οικία), 2108020697(σχολείο) [email protected]

Αναπληρωτής Αιρετός: Κώστας Πότσης 6937050808, 210 6774416(οικία), 2106390210(σχολείο) [email protected]

Tags: ΠΥΣΠΕ Β ΑθήναςΔημήτρης Πολυχρονιάδης
Keywords
Τυχαία Θέματα