Ενημέρωση από τη σύσκεψη συντονισμού των ΕΛΜΕ Αττικής

Tweet

Τη Τρίτη 8.10.2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συντονισμού των ΕΛΜΕ του λεκανοπέδιου Αττικής, ύστερα από κάλεσμα των Δ.Σ των ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας και Ε ΄Αν. Αττικής, Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι ΕΛΜΕ:

Β΄Αθήνας, Γ΄Αθήνας, Ε΄Αθήνας, Ζ΄Αθήνας, Ε΄Αν. Αττικής, Δ΄ Αν. Αττικής, Ν. Αθήνας,

Καλλιθέα-Ν. Σμύρνη,Α΄Δυτ.Αθήνας (Περιστέρι), Γ΄Δυτ. Αθήνας, Λιόσια- Ζεφύρι-Φυλή, Ελευσίνα.

Στη σύσκεψη συντονισμού διαπιστώθηκαν τα εξής:

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας προχωρά πολύ γρήγορα στην υλοποίηση των σχεδίων της για τη διάλυση του Δημόσιου σχολείου, τη κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας μέσω των διαθεσιμοτήτων και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

Το Υπ. Παιδείας και οι Δ/νσεις «κατασκευάζουν» τεχνητά πλεονάσματα, τα οποία προκύπτουν από την αύξηση του ωραρίου, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα και τις κατευθύνσεις, τη διάλυση των υποστηρικτικών δομών, την υποχρέωση των αδυνατούντων συναδέλφων να μπουν στη τάξη με πλήρες ωράριο.

Με τη διαπιστωτική πράξη του Υπ. Παιδείας εμφανίζονται ως πλεονάζον προσωπικό στην Αττική 335 συνάδελφοι ΠΕ5,6,7,8,11,16,19-20,32 προετοιμάζοντας τη δεύτερη φάση υποχρεωτικών μετατάξεων στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η πολιτική αυτή που προωθείται διαμορφώνει τους όρους για νέο κύμα υποχρεωτικών μετακινήσεων, διαθεσιμοτήτων και απολύσεων. Ο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο ΕΘΝΟΣ δήλωσε πως το 2013-2014 θα υπάρξουν 15.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο. Το προσχέδιο του Κ.Π για το 2014 προβλέπει νέα φορολογικά μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους, μείωση της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, των δαπανών για τις κοινωνικές ανάγκες καθώς και μείωση στους μισθούς του δημοσίου.

Μόνος δρόμος για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης –Ε.Ε-ΔΝΤ είναι ο συλλογικός αποφασιστικός αγώνας, η συσπείρωση στο σωματείο. Η ατομική και συντεχνιακή λύση δεν αποτελεί σωτηρία για κανέναν. Ο καθένας από εμάς πρέπει να πάρει θέση μάχης. Πολύ γρήγορα αυτή η πολιτική θα μας ξαναβγάλει στους δρόμους και γι αυτό είναι απαραίτητη η αγωνιστική μας ετοιμότητα.

Με βάση τα παραπάνω οι ΕΛΜΕ που συμμετείχαν προτείνουν προς τα Δ.Σ και τις Γ.Σ τα παρακάτω:

1)Άμεσα παραστάσεις διαμαρτυρίας στα ΠΥΣΔΕ για τια πλεονάσματα και τις μετακινήσεις.

2) Τετάρτη 16/10 κινητοποίηση στην Περιφερειακή διεύθυνση Αττικής, ώρα12:00, Προκηρύσσουμε στάση εργασίας 11:00-14:00. Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στους συλλόγους δασκάλων της Πρωτοβάθμιας , συλλόγους γονέων, ενώσεις και ομοσπονδία γονέων στους μαθητές.

3) Τρίτη 21/10 μεγάλη συνέλευση των επιτροπών αγώνα του λεκανοπεδίου για συντονισμό της δράσης μας .

4)Διοργάνωση μεγάλου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου Σάββατο 2/11 ή 10/11,ύστερα από συνεννόηση με τους άλλους φορείς της εκπαίδευσης(δάσκαλοι,φοιτητές,γονείς,μαθητές).

5) Οι ΕΛΜΕ το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρουν συγκριμένες πρωτοβουλίες αντι-φασιστικής δράσης, με άμεσο βήμα την ανάδειξη του αντιφασιστικού περιεχόμενου στο γιορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Πέμπτη 10/10/2012 ,ώρα12:00, στα ΠΡΟΠΎΛΑΙΑ που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και οιφοιτητικοί σύλογοι ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και τη διάλυση των Πανεπιστημίων.

Αθήνα 8/10/2013

Α΄ Β΄ Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Πρόσκληση σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Το τελευταίο διάστημα οξύνεται από τη μεριά της διοίκησης της εκπαίδευσης η αυθαιρεσία στις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων με στόχο μέσα από την απαξίωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΥΣ) να δημιουργηθεί η νέα «δεξαμενή» διαθεσιμοτήτων των συναδέλφων/- ισσών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 7/10/13 ανακοινώθηκε διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Παιδείας βάσει της οποίας εμφανίζονται να πλεονάζουν στη Γ΄Αθήνας 64 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ05,06,07,08,11,16,19-20,32! Συνολικά στην Αττική πλεονάζουν 335 εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων αυτών! Είναι προφανές ότι προετοιμάζεται η δεύτερη φάση υποχρεωτικών μετατάξεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στην περιοχή μας εμφανίζονται να «πλεονάζουν» με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν το υποχρεωτικό τους ωράριο. Οι διαδικασίες των τοποθετήσεων προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα με συνέπεια να έχουν κατατεθεί εκατοντάδες ενστάσεις εκπαιδευτικών. Μέσα στα πλαίσια αυτά επιδεινώνεται η εργασιακή ανασφάλεια και θίγονται τα δικαιώματα ενός μεγάλου τμήματος του κλάδου. Η λύση στα προβλήματα αυτά είναι μία και μόνη , ενότητα και αλληλεγγύη, ενάντια στις λογικές του «πολέμου ειδικοτήτων». Η Α΄ Β΄ Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας καλούν όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα αυτούς που εμπλέκονται σε αυτές τις διαδικασίες και «πλεονάζουν» ολικά ή μερικά σε συγκέντρωση-συζήτηση την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 13:30 στο 1ο ΓΕΛ Περιστερίου (Πελασγίας & Αβδήρων). ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ «ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ»! Tags: ΕΛΜΕ Αττικής Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα