Εμείς είμαστε με τις καθαρίστριες και όχι με την δημοσιογραφία της εξουσίας

Tweet

Αν υπήρχε κάτι που μισούσε περισσότερο από τις συμμορίες των εργοδοτών , από τις ερωμένες των Ισπανών αριστοκρατών και από τους λαχειοπώλες (τους τελευταίους επειδή διέδιδαν την πίστη σ' έναν ψεύτικο παράδεισο) ήταν οι πουλημένοι δημοσιογράφοι..." Την έχω μάθει απ’ έξω αυτή την ατάκα του Paco Ignacio Taibo από το Ποδήλατο του Λεονάρντο.

Τη φέρνω στο μυαλό μου κάθε φορά που τα media πυροβολούν την κοινωνία από τα δελτία των 8, κάθε φορά που οι στήλες των εφημερίδων κιτρινίζουν

από την εξόφθαλμη συκοφάντηση των κοινωνικών αγώνων, κάθε φορά που ένας δημοσιογράφος υψώνει με αλαζονεία το δάχτυλο του απέναντι στα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού και κάθε φορά που μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία και τον Τύπο, περίπου καθημερινά δηλαδή. Σήμερα μου τη θύμισε η «συνάδελφος» της Athens Voice και του τηλεοπτικού σταθμού Star, Κατερίνα Παναγοπούλου Εξάλλου πάντα υπάρχει λίγος χώρος για δηλητήριο κάπου μεταξύ της αναζήτησης της «φωτεινής πλευράς» του Μνημονίου (Athens Voice) και των πιο «hot ζευγαριών» της πόλης (Star).

Σε ανάρτηση της στα social media αποκαλεί «υστερικές» τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός των συγκεντρώσεων τους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, λοιδορεί τις κινητοποιήσεις τους, υποκινεί τον κοινωνικό αυτοματισμό επικαλούμενη «τους καταστηματάρχες που έχουν απηυδήσει» και αφού εξυμνεί την «υπομονή» της Αστυνομίας απέναντι τους μας καλεί να διαλέξουμε με ποιον είμαστε. Η ίδια προφανώς έχει προ πολλού επιλέξει ότι είναι με τα γκλοπ.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση που πήρε το «like» του καθοδηγητή της μονταζιέρας Γιώργου Μουρούτη και διανθίστηκε με σεξιστικά και προσβλητικά σχόλια «φίλων» της έγινε με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό , όπου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των καθαριστριών έπεσε το γκλοπ ενός αστυνομικού και το έπιασε μια από τις συγκεντρωμένες υπενθυμίζοντάς του, ότι μ’ αυτό ανοίγουν κεφάλια στις διαδηλώσεις. Θα μπορούσε όμως αυτούσια να γίνει και χωρίς καμία αφορμή. Τόσο αβίαστα και προκλητικά , όσο γράφεται ότι υπεύθυνες για τη μείωση του τζίρου στις επιχειρήσεις και τα λουκέτα είναι οι καθαρίστριες. Εξάλλου αν δεν ήταν αυτές, θα ήταν ο Σύριζα που «υπονομεύει» την ανάπτυξη ή γιατί όχι ο Πούτιν που διασαλεύει τη διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Είναι η γνωστή σχολή οικονομικού ρεπορτάζ που σου μαθαίνει πως γίνεται με 4,3 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και υπερσυγκράτηση δαπανών κατά 1δις, να έχεις πρωτογενές πλεόνασμα 3 δις. Η Κατερίνα Παναγοπούλου που μπαινοβγαίνει στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως λέει, για λόγους ρεπορτάζ δεν παρατήρησε φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες λείπουν 595 καθαρίστριες. Ήταν εργαζόμενες στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και καθάριζαν επί πολλά χρόνια τους διαδρόμους και τις σκάλες των κτιρίων. Μπήκαν σε διαθεσιμότητα για να μπορεί ο Πρωθυπουργός να πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα που χτίστηκε πάνω σ’ ένα δημοκρατικό έλλειμμα. Σε λίγο καιρό λήγει το 8μηνο της διαθεσιμότητας και θα προστεθούν στη μαύρη λίστα της ανεργίας. Τη θέση τους θα πάρουν ιδιωτικά συνεργεία, εργολάβοι που θα πληρώνονται από το Δημόσιο και θα δίνουν ψίχουλα στις γυναίκες που θα δουλεύουν. Σύγχρονο δουλεμπόριο το λένε και όλοι μάθαμε για τις μαφιόζικες πρακτικές τους τα Χριστούγεννα του 2008, όταν το βιτριόλι έπεφτε στο πρόσωπο της Κωσταντίνας Κούνεβα. Εμείς από τότε διαλέξαμε θέση. Είμαστε με την Κούνεβα, με τις καθαρίστριες, με την κοινωνία που αγωνίζεται. Σ’ αυτές απευθυνόμαστε και εκεί λογοδοτούμε. Οι καθαρίστριες δεν είναι «υστερικές», είναι περήφανες , με την περηφάνια που σου δίνει ο αγώνας για αξιοπρέπεια ενάντια σε μια ζωή σε διαθεσιμότητα. Καθάριζαν τόσα χρόνια τα υπουργεία τους και τώρα «καθαρίζουν» για μας. «Υστερική» είναι η φωνή της εξουσίας τη στιγμή που καταρρέει και συμπαρασύρει μαζί της, τις ντουντούκες της. ΥΓ. Αλήθεια, κυρία Παναγοπούλου, εσείς αν είστε τόσο «περήφανη» για τις απόψεις σας, γιατί κατεβάσατε την ανάρτησή σας; Scripta manent.

ΠΗΓΗ: stokokkino.grTags: απολυμένες καθαρίστριεςαγώνας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα