ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας: Σχετικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή του επιμισθίου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την ιδιότητα των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να εκθέσουμε ένα σοβαρότατο πρόβλημα που, ανάμεσα στα άλλα, ταλανίζει την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα του εξωτερικού και επιφέρει απίστευτη ταλαιπωρία στους εκπαιδευτικούς, τις οικογενειές τους αλλά και τις σχολικές μονάδες στις οποίες αυτοί ανήκουν.

Πρόκειται για τις επαναλαμβανόμενες, πλεον, καθυστέρησεις στην καταβολή των επιμισθίων. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τι σημαίνει

η μετεγκατάσταση σε μία ξένη χώρα, σε οικονομικό, κοινωνικό, προσωπικό, επαγγελματικό και επιστημονικό επίπεδο για τον κάθε εκπαιδευτικό και μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι η πολιτεία θα έπρεπε να στέκεται αρωγός σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, αν παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως ανθρώπους, πολίτες και επιστήμονες-παιδαγωγούς! Οι αδικαιολόγητες -και μάλιστα χωρίς καμία προειδοποίηση- καθυστερήσεις στην καταβολή των επιμισθίων από τον Ιούνιο φέτος, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους εκπαιδευτικούς, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργεί η μετεγκατάσταση και διαμονή τους στο εξωτερικό: υψηλά ενοίκια και καταβολή τριπλών εγγυήσεων, αγορά οικοσκευής, εγγυήσεις κτλ.). Σας παρακαλούμε να εξετάσετε με την προσοχή και την ευαισθησία που αρμόζει στο δίκαιο αίτημά μας και να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν στο εξής περαιτέρω καθυστερήσεις στην καταβολή των επιμισθίων.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίαςεπιμίσθιοκαθυστερήσεις πληρωμών
Keywords
Τυχαία Θέματα