ΕΛΜΕ Τρικάλων: Κάλεσμα αγώνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που οδηγεί σε μαζικές απολύσεις και διαλύει το δημόσιο σχολείο

Ανακοινώσεις

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Μ.Ε ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τρίκαλα 11-07-2013

Ε.Λ.Μ.Ε.Τ

ΑΠ:104

ΙΟΥΛΙΕΤΑΣ ΑΔΑΜ 3,42100 ΤΡΙΚΑΛΑ

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

mail:[email protected]

Θέμα: Κάλεσμα αγώνα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που οδηγεί σε μαζικές απολύσεις και διαλύει το δημόσιο σχολείο.

Η ΕΛΜΕ Τρικάλων καταγγέλλει ως εγκληματική για την δημόσια παιδεία την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τρείς ολόκληρους τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και συνολικά 52 ειδικότητες καθηγητών

ρίχνοντας στον Καιάδα της διαθεσιμότητας 2500 χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Ταυτόχρονα η παραπάνω πρωτοφανής, παράλογη, αυθαίρετη και αδικαιολόγητη απόφαση εξαναγκάζει 15000 και πλέον μαθητές που φοιτούν στους καταργούμενους τομείς είτε να στραφούν στην ιδιωτική εκπαίδευση με το ανάλογο τίμημα είτε να διακόψουν το σχολείο. Το χειρότερο είναι ότι μια μέρα πριν τη δημοσίευση του πολυνομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας εγκαινίαζε και εκθείαζε τις νέες εγκαταστάσεις ιδιωτικού ΙΕΚ που ειδικεύεται στον Τομέα Υγείας τον οποίο το υπουργείο την επόμενη κατήργησε από το δημόσιο σχολείο, διότι δεν συνδέονταν δήθεν με την αγορά εργασίας!

Στο Νομό Τρικάλων με το πολυνομοσχέδιο λαιμητόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση εκδιώκονται από την εργασία τους 30 συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και 300 μαθητές οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων και Καλούμε τους βουλευτές του Νομού να τις καταψηφίσουν σεβόμενοι το ιερό δικαίωμα των εκατοντάδων μαθητών του Νομού στη μόρφωση και το ιερό δικαίωμα των εκπαιδευτικών στην εργασία.

Καλούμε τους συναδέλφους καθηγητές του Ν. Τρικάλων σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 15-7-2013 και ώρα 9 το πρωί στο εργατικό κέντρο Τρικάλων.

Επίσης την ίδια μέρα καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τους εργαζόμενους, τους φορείς και όλο τον τρικαλινό λαό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο εργατικό κέντρο Τρικάλων, όπου θα ακολουθήσει συλλαλητήριο.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΌΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !

- ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

· ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

· ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

· ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ –ΔΝΤ, ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ.

Από το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε.Τ

Tags: ΕΛΜΕ Τρικάλωναπολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητών
Keywords
Τυχαία Θέματα