ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Συλλαλητήριο 17/5 ενάντια στην επιστράτευση

Ανακοινώσεις

Η παιδεία στο χακί, η κοινωνία στο γύψο

Με την προληπτική επιστράτευση ογδονταοκτώ χιλιάδων καθηγητών μπροστά στο ενδεχόμενο απεργιακής κινητοποίησης, η κυβέρνηση στέλνει ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία. Απαγορεύοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία, ενάντια στο Σύνταγμα, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η οικονομική της πολιτική και

η Δημοκρατία δε συμβαδίζουν.

Η κυβέρνηση επικαλείται την αγωνία των μαθητών για να δικαιολογήσει τον αυταρχικό της κατήφορο. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε για «ευαισθησία» αυτοί που:

- Σπρώχνουν στην ανεργία τουλάχιστον 10.000 συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και διαλύουν χιλιάδες οικογένειες μονίμων που θα υποχρεωθούν σε αναγκαστικές μεταθέσεις.

- Έχουν φτάσει την ανεργία στο 65% και ορίζουν τον ανώτατο μισθό για τους νέους μέχρι 25 ετών στα 350 ευρώ…

- Διαλύουν συστηματικά την δημόσια παιδεία, την υγεία και την ασφάλιση εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους και στέλνουν τη νεολαία στη μετανάστευση.

- Προωθούν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και ποινικοποιούν ακόμα και τη σκέψη του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά τους μέτρα.

Ο εκφασισμός της κοινωνίας δεν πρέπει να περάσει. Ο αγώνας πλέον είναι για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, για να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση που επιτάσσει καθημερινά τις ζωές μας για χάρη των μνημονίων.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΤΑΞΗ-ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση

Παρασκευή 17/5, ώρα 12.30 στο Δημαρχείο

Tags: ΕΛΜΕ Ρεθύμνουπολιτική επιστράτευσηεπιστράτευση εκπαιδευτικώνσυλλαλητήριο
Keywords
Τυχαία Θέματα