ΕΛΜΕ Προτύπων Πειραματικών Σχολείων: Δελτίο τύπου

Tweet

ΕΛΜΕ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΕΔΡΑ: ΜΟΥΣΩΝ 20 & ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ
Ν. ΨΥΧΙΚΟ
Email: [email protected]

ΑΘΗΝΑ 03-10-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1-10-2014

Την Τετάρτη 24/9/2014 μέλη του ΔΣ και του σωματείου της ΕΛΜΕ ΠΠΣ συναντήθηκαν με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Τάσο Χρηστάκη και το Σύμβουλο του Υπουργού για θέματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Νικηφόρο. Η συνάντηση είχε ως στόχο να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του

Υπουργείου για τα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

α) στο νεοσύστατο αυτοτελές τμήμα Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, που προβλέπεται στο νέο οργανισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ. και το οποίο σχεδιάζεται να στηρίξει διοικητικά το έργο των ΠΠΣ.

β) στην έκδοση νομοθετικών πράξεων και διευκρινιστικών εγκυκλίων που να διασαφηνίζουν το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.

γ) στην απόδοση των νομοθετημένων κινήτρων στους εκπαιδευτικούς των ΠΠΣ (επίδομα, μοριοδότηση για κατάληψη θέσεων ευθύνης κα) διότι έχουν εκπληρώσει μονομερώς και στο ακέραιο τις ιδιαίτερα αυξημένες υποχρεώσεις τους σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

δ) στελέχωση των ΠΠΣ με γραμματείς , όπως προβλέπεται από το νόμο.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της κάλυψης των κενών στα ΠΠΣ, όπου το ΔΣ επεσήμανε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε φέτος καταστρατηγεί την υπάρχουσα νομοθεσία κι είναι διάτρητη όσον αφορά τη διαφάνεια στην επιλογή και τοποθέτηση των εκπαιδευτικών δημιουργώντας συνθήκες πελατειακής εξάρτησης. Επιμείναμε στο ότι η λειτουργία των σχολείων, την οποία σε κάθε ευκαιρία εξάρει η πολιτική ηγεσία, οφείλει να ρυθμιστεί, να κατοχυρωθεί και να λειτουργήσει με τους κανόνες της δημοκρατίας και της νομιμότητας, με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΠΠΣ κατέθεσε υπόμνημα με τις προτάσεις του για το σχετικό θέμα και ο κ. Χρηστάκης διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει και θα συζητήσει άμεσα τα θέματα με τον Υπουργό προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων στα παραπάνω ζητήματα. Κατά τη γνώμη μας, η υλοποίησή τους είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης (το δημοσιονομικό κόστος είναι αμελητέο) και μπορούν να διευθετηθούν άμεσα.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Λ. Παπατσίμπα Σ. Γλένης

Tags: ΕΛΜΕ Προτύπων Πειραματικών Σχολείων Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα