ΕΛΜΕ Πειραιά: Οχι στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων - Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ στις 30/9

Tweet

Πειραιάς, 28/09/2014

Αρ.Πρωτ: 095

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κολοκοτρώνη 6

Τηλ. - Φαξ : 2104124810

[email protected]

www.elmepeiraia.gr

Προς: - Εκπαιδευτικούς

του ΠΥΣΔΕ Πειραιά
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 30/9/14 ΣΤΙΣ 13:30

Η Διευθύντρια

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ενεργώντας στο πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, δίνει εντολές σε Διευθυντές σχολείων να προχωρήσουν σε τμήματα των 26,27,28 ( υπάρχει και τμήμα με 30 μαθητές!) ! Έχουμε όλοι χρέος να κινητοποιηθούμε για να υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και το δικαίωμα στην εργασία των εκπαιδευτικών. Οι Διευθυντές και οι σύλλογοι καθηγητών δεν πρέπει να συναινέσουν σε μια τέτοια εξέλιξη.

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, που εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης και της Ε.Ε., πλήττουν το δημόσιο σχολείο, τα εκπαιδευτικά-μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Σε μία περίοδο που η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική οδηγεί την εργατική οικογένεια στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση, οι συγχωνεύσεις προσθέτουν νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση. Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που οφείλει η πολιτεία να το παρέχει σε όλους πλήρως, ισότιμα και δωρεάν.

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας σ’ αυτή την πολιτική, που αντί να προχωρήσει σε νέους διορισμούς, επιχειρεί να εξοικονομήσει εκπαιδευτικό προσωπικό με συγχωνεύσεις τμημάτων (και σχολείων). Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ υπερασπίζεται την παιδαγωγικά τεκμηριωμένη θέση του έως 20 μαθητές ανά τμήμα, θέση που γίνεται επιτακτική ανάγκη σήμερα, που στους μαθητές μας επιδρούν ποικιλότροπα τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30/9/14, ώρα 13:30 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά.

Διεκδικούμε:

- να μην καταργηθεί-συγχωνευθεί κανένα τμήμα ή σχολείο - έως 20 μαθητές ανά τμήμα

- να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με διορισμούς-προσλήψεις εκπαιδευτικών

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Σάββας Σάββας

Ο Γ. Γραμματέας

Στάθης Σκλαβενίτης

Tags: ΕΛΜΕ Πειραιάσυγχωνεύσειςκαταργήσεις τμημάτων Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα