ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Χωροταξική κατανομή μαθητών

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας

Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21
Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) – 6936)584278
Fax: 24210)20483
e-mail: [email protected]
Ιστοσελίδα: www.elme-mag.gr
Τρίτη, 26 Ιουνίου
2012
Αρ. Πρωτ. 061
Προς
• Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Νομού Μαγνησίας
Κοινοποίηση
Σχολεία και Υπηρεσίες
της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Νομού Μαγνησίας
• ΜΜΕ
Θέμα: « Χωροταξική κατανομή μαθητών »
Σας δηλώνουμε την έκπληξή μας για την πρόσφατη απόφασή σας η οποία σχετίζεται με την κατανομή των απόφοιτων μαθητών δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της πόλης μας σε αντίστοιχα γυμνάσια ή λύκεια.
Η εν λόγω απόφασή σας, χαρακτηρίζεται από το ΔΣ της ΕΛΜΕ αλλά και πληθώρα Διευθυντών Σχολείων και Εκπαιδευτικών ως απόφαση βρίθουσα επιλογών της αρεσκείας σας, μονομερής, ετσιθελική και πρωτόγνωρα μεροληπτική.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας αναρωτιέται με ποια κριτήρια ο αξιότιμος κύριος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μοίρασε και τοποθέτησε τους μαθητές σε σχολεία με ένα τρόπο κατανομής που καμία σχέση έχει με την ορθολογική κατανομή τους στον πολεοδομικό ιστό της πόλης.
Δεν μπορεί να τοποθετούνται μαθητές ως «μπουλούκια ατάκτων» σε γυμνάσια ή λύκεια τα οποία απέχουν πολλαπλή απόσταση από αντίστοιχα γειτονικά τους.
Δε μπορεί ένας μοναδικός μαθητής να αποκόπτεται από όλους τους άλλους συμμαθητές του και το σχολικό περιβάλλον το οποίο βίωσε επί σειρά ετών. Ακριβώς αυτό κάνατε αφού τοποθετήσατε μαθητές ως μοναδικές υπάρξεις σε terra incognita.
Δεν μπορεί κανένας Διευθυντής Εκπαίδευσης να διαλύει τη συνοχή της μαθητικής κοινότητας, που πλάστηκε με αγάπη και κατανόηση από τα ίδια τα παιδιά, όταν ήταν νήπια ακόμη.
Δε μπορεί κανείς Διευθυντής Εκπαίδευσης να καταδικάζει σε υποβάθμιση Σχολικές Μονάδες και να ενισχύει άλλες κατά το δοκούν. Βεβαίως αυτό κρίνεται ως προκλητικά ύποπτο.
Σας ενημερώνουμε ότι η χωροταξική κατανομή των μαθητών αποτελεί καθαρά Διοικητικό θέμα και ως τέτοιο η υλοποίησή του άπτεται αποκλειστικά των υπευθυνοτήτων και των αρμοδιοτήτων σας.
Πάραυτα, μετά τη διαπίστωση των προαναφερθέντων σημαντικών αστοχιών των σχετικών ενεργειών σας, ως συνδικαλιστικό όργανο, σας ενημερώνουμε για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας αναφορικά στο συγκεκριμένο θέμα και σας υπενθυμίζουμε ότι η διευθέτηση ενός τέτοιου ζητήματος θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και με γνώμονα τα κατωτέρω:
• Την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας κάθε σχολείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας η οποία συντελείται σ’ αυτό.
• Την κατανομή των μαθητών με στόχο την υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τον αποτελεσματικότερο και παιδαγωγικότερο τρόπο.
• Τη διευκόλυνση των μαθητών και τ
Keywords
Τυχαία Θέματα