ΕΛΜΕ Λάρισας: 17 Μάη- Ολοι στην απεργία!

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017, που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συμφωνία της δεύτερης αξιολόγησης, που έκλεισε χθες, υπέγραψε επί της ουσίας ένα τέταρτο μνημόνιο, ύστερα

από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, γκρεμίζοντας ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Με τα νέα μέτρα η συγκυβέρνηση πετσοκόβει για μία ακόμη φορά μισθούς και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ αφαιρεί έναν ακόμη μισθό από τον κάθε εργαζόμενο και με τη μείωση κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών αφαιρεί μέχρι και 330 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους.

Παίρνει μέτρα 447 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018 αποδομώντας πλήρως το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας που υπηρέτησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο και άνεργο, συνταξιούχο και νέο, να μετατρέψει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή του σε ΑΓΩΝΑ για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, σε ΑΓΩΝΑ για την αποτροπή ψήφισης των νέων μέτρων.

Διεκδικούμε:Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικώνΓενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείωνΕπαναφορά των μισθών και των συντάξεων, στα επίπεδα προ μνημονίουΔιατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτουΑνατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούςΚατάργηση παλαιών και νέων μνημονίωνΑνατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης –ΕΕ –ΔΝΤ

Η συμμετοχή στην Απεργία και στα συλλαλητήρια της 17ης του Μάη πρέπει να είναι καθολική.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ 2017 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

απεργίαΕΛΜΕ Λάρισας24ωρη απεργία
Keywords
Τυχαία Θέματα