ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Συνάντηση στο κέντρο ενημέρωσης σήμερα Δευτέρα στις 10 πμ

Tweet

Στην Κέρκυρα την Παρασκευή 4-08-2013 η ΕΛΜΕ Κέρκυρας δημιούργησε κέντρο ενημέρωσης σε χώρο της πλατείας Γεωργάκη. Οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Κέρκυρας έγραψαν κείμενα ενημέρωσης σε τέσσερις γλώσσες (Αγγλικά, Ρώσικα, Γερμανικά και Ελληνικα ) με σκοπό την προβολή της τρέχουσας κατάστασης στην εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Η ανταπόκριση των Ελλήνων και των ξένων ήταν θετική με πολλούς περαστικούς να σταματούν και να συμπαραστέκονται στον αγώνα μας. Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με σημείο συνάντησης το κέντρο ενημέρωσης, θα συνεχίσει να προβάλει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και ο χώρος αυτός θα αποτελέσει ένα τόπο συνάντησης και ενημέρωσης των εκπαιδευτικών που ζούνε στην Κέρκυρα ή που βρίσκονται την περίοδο του καλοκαιριού στο νησί μας. Επόμενη συνάντηση και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 10:00. Σας περιμένουμε όλους!

Μπορούμε να τους νικήσουμε είμαστε πολλοί έχουμε το δίκιο, παλεύουμε για το δικαίωμα στη ζωή και στην εργασία. Παλεύουμε για το μέλλον και την αξιοπρέπεια αυτού του τόπου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Ακολουθούν τα ενημερωτικά φυλλάδια.

ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κερκυραίες-Κερκυραίοι.

Χθες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, επίσημα, 2122 καθηγητές, αν σε αυτούς προσθέσουμε τις 10.000 αναπληρωτές που πέρυσι δούλευαν στα σχολεία και την ερχόμενη σχολική χρονιά δεν πρόκειται να προσληφθούν, αλλά και τις χιλιάδες ακόμη εκπαιδευτικών που θα μεταταχθούν ή θα τεθούν σε κινητικότητα τις αμέσως επόμενες μέρες, και αυτούς επίσης που ουσιαστικά εξωθούνται στη σύνταξη, αναφερόμαστε σε μία δραματική μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το Σεπτέμβρη τα σχολεία δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν, έστω και στοιχειωδώς, αφού:

1. Θα λείπουν από παντού καθηγητές.

2. Καταργήθηκαν τομείς στην Τεχνική Εκπαίδευση, όπως Υγείας-Πρόνοιας και Πληροφορικής, στους οποίους φοιτούσαν την προηγούμενη σχολική χρονιά ένας στους τρείς μαθητές. Τα ΙΕΚ τα οποία, ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα, θα καλύψουν αυτές τις ειδικότητες είναι κατάρτιση και όχι εκπαίδευση, δεν δίνουν δηλαδή απολυτήριο τίτλο σπουδών ισάξιο του γενικού λυκείου, έχουν δίδακτρα και είναι που λίγα για να καλύψουν τη ζήτηση. Μοναδικοί κερδισμένοι στην εκπαίδευση και φυσικά ευγνώμονες στην κυβέρνηση είναι οι ιδιώτες επιχειρηματίες, που ετοιμάζονται να κάνουν χρυσές δουλειές με όσες οικογένειες μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρά.

3. Η απόλυση 2.500 σχολικών φυλάκων θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα φύλαξης των σχολείων και της ασφάλειας των μαθητών. Ορατό είναι το ενδεχόμενο οι γονείς να κληθούν να καλύψουν από τη τσέπη τους με προσφυγή σε ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης, την έλλειψη φυλάκων.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και το πρόβλημα των μεταφορών των μαθητών, αλλά και τα ασήμαντα πλέον ποσά που προβλέπονται για τα λειτουργικά των σχολείων τότε μιλάμε για διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Όλα αυτά σε μία κοινωνία που από πολύ καιρό τώρα έχει φθάσει στα όριά της από τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές, από την απίστευτη ανεργία, από την πρωτοφανή συμπίεση μισθών και συντάξεων, από την κατάργηση κάθε κατακτημένης προστασίας της εργασίας εδώ και έναν αιώνα. Η κατεδάφιση της δημόσιας παιδείας καταγράφει σχεδόν με τελετουργικό τρόπο πως όχι μόνον το παρόν, αλλά και το μέλλον του τόπου είναι υπονομευμένο.

Όλα αυτά προς όφελος μίας μειοψηφίας εγχώριων και ξένων ολιγαρχών του πλούτου που στην καπιταλιστική κρίση συνεχίζει να πλουτίζει αδιαφορώντας, αν γύρω της δημιουργούνται κοινωνικά ερείπια. Αυτή η βαθιά ταξική πολιτική που εφαρμόζεται από κυβέρνηση-Τρόικα-ΕΕ πρέπει τώρα να ανατραπεί στους δρόμους πριν οδηγήσει τον λαό στην πλήρη εξόντωση. Για να γίνει αυτό δυνατό πρέπει ενιαία, συντονισμένα, όλοι οι κλάδοι εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ξεπερνώντας τεχνητές διαιρέσεις που καλλιεργούν σκόπιμα τα καθεστωτικά ΜΜΕ να προχωρήσουν άμεσα σε έναν παρατεταμένο αγώνα.

Μπορούμε να τους νικήσουμε είμαστε πολλοί έχουμε το δίκιο, παλεύουμε για το δικαίωμα στη ζωή και στην εργασία. Παλεύουμε για το μέλλον και την αξιοπρέπεια αυτού του τόπου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα, στη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία!

Στην όμορφη χώρα μας η ανεργία έφτασε στο 30% (το διπλάσιο στους νέους), μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία από την πεινά, 3124 άνθρωποι αυτοκτόνησαν τα τρία τελευταία χρόνια, η δημόσια παιδεία και υγεία διαλύονται, εκατοντάδες εργαζόμενοι απολύονται κάθε μέρα, οι διαδηλώσεις και οι αγώνες του λάου αντιμετωπίζονται με σκληρή καταστολή.

Στο όνομα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και ενός χρέους που δε δημιούργησε ο λαός, οι κυβερνήσεις υποταγμένες στο ΔΝΤ, την ΕΕ και την οικονομική ολιγαρχία ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία και βυθίζουν το λαό μας σε απόγνωση.

Εμείς δεν αποδεχόμαστε αυτή τη μοίρα και θα παλέψουμε για εμάς και τα παιδιά μας. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε τη συμπαράσταση σας, γιατί η αλληλεγγύη των λαών δε γνωρίζει σύνορα!

Καλές διακοπές!

ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Welcome to Greece, the country where democracy was born!

In our beautiful country:

· Unemployment rate has reached 30% (twice as much among young adults)

· School children faint due to hunger

· 3124 people have committed suicide in the past three years

· Public education and healthcare system are being demolished

· Hundreds of employees get fired every day

· Demonstrations are brutally suppressed in the name of global economic crisis and a debt, which the people of Greece are not responsible for

· The governments, obedient to the IMF , EU and the economic oligarchy, is selling out the public property, pushing our people into despair.

We DO NOT accept this fate. We are fighting for our lives and our children’s lives. We need your support, as solidarity among peoples has no borders.

Have a nice holiday.

Willkommen in Griechenland, im Lande wo die Demokratie geboren ist!

CORFU TEACHERS’ FEDERATIONS

In unserem schönen Land ist die Arbeitslosigkeit auf 30% gestiegen ( bei den jungen Leuten auf 60%), die Schüler werden vor Hunger ohnmächtig,3124 Menschen haben in den letzen drei Jahren Selbstmord begangen, die Bereiche der Bildung und der Gesundheit werden zerstört, hunderte von Menschen werden jeden Tag entlassen, die Demonstrationen und die Kämpfe der Griechen werden unterdrückt.

Im Namen der globalen wirtschaftlichen Krise und der Schulden ( zu denen das Volk keine Verantwortung trägt) , sind die Regierungen dem IMF , der E.U und der ökonomischen Oligarchie untergegeben. Sie verkaufen das Vermögen des Landes aus und führen unser Volk zur Hoffnungslosigkeit.

Wir kämpfen gegen dieses Schicksal, wie kämpfen um uns, um unsere Kinder. Um diesen Kampf zu gewinnen brauchen wir eure Unterstützung.

Die Solidarität zwischen Völkern kennt keine Grenzen.

Schöne Ferien!

Lehrerverband von Korfu

Добро пожаловать в Грецию, в страну, где родилась демократия!

В нашей красивой стране безработица достигла 30% (два раза больше среди молодежи), школьники падают в обморок от голода, 3124 человека покончили с собой за последние три года, государственное образование и система здравоохранения разваливаются, сотни трудящихся увольняются ежедневно, народные демонстрации и акции протеста подавляются с особой жестокостью.

Во имя всемирного экономического кризиса и долга, который не образовался народом, греческие правительства, подчиненные МВФ, ЕС и экономической олигархии распродают государственную собственность и доводят наш народ до отчаяния.

Мы не признаем такой судьбы и будем бороться за наших детей и за себя. В этой борьбе нам нужна Ваша поддержка, так как солидарность народов не знает границ.

Приятного отдыха!

ФЕДЕРАЦИЯ УЧИТЕЛЕЙ СРЕДНИХ ШКОЛ КОРФУ.

Tags: ΕΛΜΕ ΚέρκυραςΚέρκυρααπολύσεις εκπαιδευτικών Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα