ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Απερίφραστη καταδίκη για τις συλλήψεις των 35 συνδικαλιστών

Ανακοινώσεις

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

31 Γενάρη 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταδικάζει απερίφραστα τις συλλήψεις 35 συνδικαλιστών, μελών διοικήσεων σωματείων, ομοσπονδιών και μελών του ΠΑΜΕ και την απαγγελία κατηγοριών εναντίον τους για «παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο»…

Οι χθεσινές συλλήψεις συνοδεύτηκαν με χημικά,

ξυλοδαρμούς και τραυματισμούς ενώ εξελίχτηκε από τη μεριά του Υπουργείου προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με ψεύτικα στοιχεία περί βιαιοπραγιών, απειλών και βανδαλισμών από τους συνδικαλιστές. Οι εκπρόσωποι των σωματείων το μόνο που ζήτησαν ήταν να συναντηθούν με τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος για μία ακόμη φορά τους έκλεισε την πόρτα.

Το κλίμα κρατικής βίας συνεχίζεται μετά τις προσαγωγές των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, το σπάσιμο της απεργίας του ΜΕΤΡΟ από τα ΜΑΤ, το μπλοκάρισμα των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει σιγή ιχθύος σε ολόκληρη τη χώρα και για αυτό χτυπάει απρόκλητα και απροκάλυπτα οποιαδήποτε κινητοποίηση. Καταλαβαίνουν τι έρχεται το επόμενο διάστημα και ετοιμάζουν το έδαφος ακόμη μεγαλύτερης καταστολής. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιβάλουν τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού.

Είναι απαραίτητο η προσπάθειά τους να έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Με συσπείρωση, συντονισμό και οργάνωση πρέπει να απαντήσουμε ότι δεν φοβόμαστε.

Απαιτούμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να τιμωρηθούν οι αυτουργοί της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης

Tags: ΕΛΜΕ ΚέρκυραςΠΑΜΕυπουργείο Εργασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα