ΕΛΜΕ Κ-Ι: Κάλεσμα κοινής δράσης των σωματείων του δημοσίου για τους νέους και ελαστικά απασχολούμενους συναδέλφους‏

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ-ΚΙ στα σωματεία του δημοσίου για προσυπογραφή αιτημάτων που αφορούν νέους και ελαστικά απασχολούμενους συναδέλφους

Τα σωματεία που υπογράφουμε την παρακάτω αίτηση, ζητούμε να παρθούν άμεσα μέτρα διευκόλυνσης της ζωής των εργαζόμενων στο δημόσιο, ιδιαίτερα των νέων και των ελαστικά απασχολούμενων. Το κράτος και η τοπική διοίκηση μπορούν και πρέπει να πάρουν μια σειρά μέτρα που αφορούν τη σίτιση, τη στέγαση και

τη μετακίνηση των συναδέλφων. Καταδικάζουμε τις λογικές της επαιτείας και των ΕΣΠΑ που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με δήθεν φιλανθρωπία τα προβλήματα, στηρίζοντας τον πυρήνα της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ των μονοπωλίων που επιβάλλει για τα κέρδη ελαστική εργασία, ανεργία, φτώχεια. Θεωρούμε τη σίτιση, τη στέγαση και τη μετακίνηση δικαιώματα όλων των ανθρώπων και όχι προνόμια.

Είναι έκθετοι όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και η τοπική διοίκηση για τον εμπαιγμό σε βάρος των συναδέλφων. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα σε όλους τους μεγάλους χώρους εργασίας, όπως είναι οι ΟΤΑ, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, να λειτουργεί δημόσια εστίαση που να καλύπτει εργαζόμενους, μαθητές. Ζητάμε ένα δωρεάν πλήρες και επιστημονικά ελεγμένο γεύμα για όλους τους μαθητές. Ζητάμε να μπει τέλος στον υποσιτισμό και των συναδέλφων. Άμεσα να υλοποιηθεί η δέσμευση της Αντιπεριφέρειας Ιονίων για δύο πλήρη γεύματα στους αναπληρωτές και νέους εκπαιδευτικούς.

Για τη στέγαση θεωρούμε ότι πρέπει να διεκδικηθεί ο εγκαταλειμμένος χώρος των «υπαλληλικών», που σήμερα είναι στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ, και να εκπονηθεί σχέδιο για σύγχρονες κατοικίες που θα καλύψουν τις ανάγκες των νέων δημόσιων υπαλλήλων και των ελαστικά εργαζόμενων. Να αποδοθούν μια σειρά χώροι που αφορούν εκπαιδευτικούς, αφού γίνουν κατοικήσιμοι (πχ παλιό δημαρχείο Κεραμειών, σπίτια εκπαιδευτικών στην Αγία Θέκλη κλπ). Άμεσα να επιταχθούν ξενοδοχεία που να καλύψουν αυτές τις στεγαστικές ανάγκες από Σεπτέμβρη μέχρι Ιούνιο.

Να παρθούν μέτρα για εξαίρεση από τα δημοτικά και άλλα τέλη των συναδέλφων που βρίσκονται μακριά από τις εστίες και τις οικογένειές τους και επιβαρύνονται οικονομικά. Καμία διακοπή ρεύματος – νερού.

Να μειωθούν οι απαράδεκτα υψηλές τιμές στα εισιτήρια στο πορθμείο Αργοστόλι – Ληξούρι και στη μετακίνηση με ΚΤΕΛ από και προς την Αθήνα που μαζί με τα εισιτήρια του καραβιού φθάνουν τα 80 ευρώ. Να επανέλθει ΤΩΡΑ η έκπτωση 50% στα εισιτήρια και να δοθεί κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε όσους εκτελούν συστηματικά μια σειρά δρομολόγια (πχ όσους από το Ληξούρι δουλεύουν στο Αργοστόλι και αντίστροφα).

Τα σωματεία που υπογράφουμε ζητάμε να προχωρήσει η συζήτηση για τα παραπάνω μέτρα, καθώς και για άλλα που συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο.

Αργοστόλι 19 Νοέμβρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης
Βάρσος Δημήτρης

Tags: ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκηςδημόσιοσυνάδελφοι
Keywords
Τυχαία Θέματα