ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων: Ψήφισμα συμπαράστασης ενάντια στη δίωξη του συναδέλφου Σ. Λάκιου

Προς: Προϊστάμενους ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ

Σάμου

Κοιν: Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΛΑΚΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Καταγγέλλουμε σε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο, την πέρα από κάθε λογική δίωξη που ασκήθηκε από τους προϊσταμένους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας διεύθυνσης Σάμου, στον συνάδελφο Λακιό Στράτο. Ο συνάδελφος διατέθηκε από την Β’βάθμια στην Α’βάθμια εκπαίδευση μαζί με τρεις ακόμη γυμναστές. Η κατανομή των τεσσάρων εκπαιδευτικών στα σχολεία έγινε στην ίδια συνεδρίαση

του ΠΥΣΠΕ χωρίς όμως να ισχύσουν κοινά κριτήρια για όλους. Για αυτό το λόγο και για την σε βάρος του μεταχείριση ο συνάδελφος έκανε ένσταση στο ΠΥΣΠΕ Σάμου. Ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας κος Ζαβουδάκης με το πρόσχημα των «απρεπών εκφράσεων» έκανε αναφορά για την ένσταση αυτή του συναδέλφου και ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας κίνησε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εναντίον του για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός υπηρεσίας» στα πλαίσια του νέου πειθαρχικού νόμου.

Η ανακάλυψη «ανάρμοστης συμπεριφοράς» σε αυτή τη διαδικασία και στο περιεχόμενο της ένστασης, είναι κάτι που μπορούν να διακρίνουν μόνο οι προϊστάμενοι και υπηρετεί τις πολιτικές επιδιώξεις του νέου πειθαρχικού νόμου για τη φίμωση και την πειθάρχηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ως εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ότι η αντιμετώπιση του συναδέλφου με αυτό τον τρόπο, θα έπρεπε να σας κάνει να ντρέπεστε.

Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο μας και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης.

Ακολουθούν οι υπογραφές εκπαιδευτικών

Δείτε επίσης:

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

Tags: ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνωνψήφισμα συμπαράστασηςδίωξη συναδέλφουΣτράτος Λάκιος Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα