ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής: Είναι ντροπή να διαλύουν τη ζωή των μαθητών μας

Tweet

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

& Σύλλογος Γονέων 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων

Είναι ντροπή να διαλύουν τη ζωή των μαθητών μας

Άνω Λιόσια, 19/11/13,

Σε όλη τη χώρα στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, που αυτές προβλέπεται να κλείσουν τον Ιούνιο, έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα από τη βίαιη και άδικη κατάργηση των πιο δημοφιλών ειδικοτήτων και

την εισαγωγή νέου νόμου, που κάνει τη φοίτηση πολύ πιο απαιτητική και δύσκολη, σε σημείο που να φαίνεται πολύ πιθανή η μαζική εγκατάλειψη του σχολείου. Επιπλέον, οι μαθητές των καταργημένων ειδικοτήτων χάνουν, ως τώρα και από την αρχή της σχολικής χρονιάς, εκατοντάδες ώρες στα μαθήματα της ειδικότητάς τους. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο και να μη δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Το υπουργείο αδιαφορεί και ασχολείται με τις χαμένες ώρες των καταλήψεων. Όμως, η δικαιοσύνη τι κάνει σε αυτό το πολύ κρίσιμο θέμα;

Επιπλέον, τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει και πάλι πρόβλημα, εκτός από όσα προαναφέρθηκαν, για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων. Αποφασίστηκε προφορικά η κατάργηση της ομάδας Β΄ στην 3η τάξη, για την εισαγωγή σε ΑΕΙ & ΤΕΙ. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει μικρός αριθμός μαθητών λόγω του υψηλού βαθμού δυσκολίας των 6 μαθημάτων της ομάδας αυτής. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί η ομάδα Β΄ και τα σχετικά τμήματα μαθημάτων επιλογής για τους εξής λόγους:

1. Το τμήμα λειτουργεί κανονικά ως σήμερα, 2 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, και οι μαθητές έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους στη βάση αυτή με αποτέλεσμα η διακοπή της λειτουργίας να τους προκαλέσει προβλήματα και μάλιστα σε 6 μαθήματα πανελλαδικά.

2. Η ομάδα Β΄ είναι αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών μας γιατί είναι θεσμοθετημένη με βάση το νόμο. Ως εκ τούτου ούτε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, ούτε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής δικαιούνται να αποφασίσουν την κατάργηση της ομάδας Β΄.

3. Σε όλη τη Δυτική Αττική δεν λειτουργεί άλλο αντίστοιχο τμήμα, για να το παρακολουθήσουν οι μαθητές μας. Αλλά και η απόσταση των υπολοίπων ΕΠΑΛ των όμορων δήμων είναι απαγορευτική για να γίνει αυτή η μετακίνηση.

4. Το υπουργείο αποφάσισε να διασκορπίσει τους μαθητές μας σε όλη την Αττική, στο Χαλάνδρι, στο Ίλιον και στις Αχαρνές ώστε τις ώρες που θα ταλαιπωρούνται στα μέσα μεταφοράς να τις αφιερώνουν στη… μελέτη των πανελλαδικών μαθημάτων τους. Ποιος θα αναλάβει την μεγάλη ευθύνη ιδιαίτερα για την ασφάλεια κι έπειτα για το κόστος και κατά τη μετακίνηση των μαθητών;

5. Η κάλυψη των μαθημάτων για τα τμήματα αυτά γίνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από το υπάρχον εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου. Επομένως, δεν χρειάζεται η αναζήτηση άλλων συναδέλφων για να καλυφθούν θέσεις και μαθήματα.

6. Βαθιά και σταθερή πεποίθησή μας είναι ότι όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα στη γνώση χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Έστω κι ένας μαθητής έχει το δικαίωμα στη γνώση και στη μόρφωση καθώς και στα αντίστοιχα οφέλη και δεσμεύσεις που προκύπτουν. Στην τόσο κρίσιμη και τραγική περίοδο που διανύουμε ως κοινωνία το πιο ισχυρό μας όπλο είναι η μόρφωση, εφόδιο για δημιουργία κι αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και για την αντιμετώπιση του υπαρκτού κι αναπτυσσόμενου φασιστικού κινδύνου.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε σε

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ελευσίνα την Πέμπτη, 21/11/13, 12.30μμ,

Όλοι, καθηγητές, μαθητές και γονείς στη Δ/νση Β/βάθμιας Δ. Αττικής

(Υπάρχει διευκολυντική στάση εργασίας 12μμ-2μμ)

Tags: ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - ΦυλήςΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα