ΕΛΜΕ Αχαϊας: Οχι στην πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου και της ζωής μας

Ανακοινώσεις

Πάτρα, 30/5/2013

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 - 278776
mail: [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Πραγματοποιήσαμε στις 30/5 μαζική διαμαρτυρία στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας, το οποίο συνεδρίαζε για την οριστικοποίηση των πινάκων πλεονασμάτων και κενών

και ακολούθως στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος θα κάνει και προσωπική εκτίμηση για τους συγκεκριμένους πίνακες πριν τους αποστείλει στο Υπουργείο Παιδείας.

Τόσο στο ΠΥΣΔΕ, όσο και στον Περιφερειακό Διευθυντή καταδείξαμε την αντίθεσή μας για το σύνολο της εκπαιδευτικής πολιτικής και για την απαράδεκτη τελευταία εγκύκλιο περί πλεονασμάτων και κενών. Με τον τρόπο που υπολογίζονται τα στοιχεία, το σχετικό ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας βγάζει ως «πλεονάζοντες» περισσότερους από 650 συναδέλφους στην Αχαΐα και πάνω από 12.000 πανελλαδικά, όλων των ειδικοτήτων. Πέρα όμως από τον τρόπο υπολογισμού των στοιχείων είναι η γενικότερη πολιτική συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου (συγχωνεύσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων), η αλλαγή στ’ αναλυτικά προγράμματα και η αύξηση του ωραρίου που δημιουργούν αυτή την πλασματική εικόνα. Με δεδομένη μάλιστα την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας ο αριθμός των μαθητών να προσεγγίζει τους 27 μαθητές σε κάθε τμήμα, γίνεται κατανοητό σε όλους, πως η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δυσμενής τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τα παιδιά.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύνολο πολιτικών επιλογών που στρώνουν από τη μια το έδαφος για υποχρεωτικές μεταθέσεις, για διαθεσιμότητες και για απολύσεις και από την άλλη διαλύουν το δημόσιο σχολείο. Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική δηλώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να την ανατρέψουμε και καλούμε αρωγό σ’ αυτή την προσπάθεια όλη την κοινωνία καθώς δεν πρόκειται μόνο για το μέλλον ενός κλάδου εργαζομένων, αλλά και για τις συνθήκες μόρφωσης της νέας γενιάς.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σταμούλης Θόδωρος Ψαρράς Σπύρος

Tags: ΕΛΜΕ Αχαϊας
Keywords
Τυχαία Θέματα