Έλληνες πολεμούν στο πλευρό των ανταρτων της Ανατολικής Ουκρανίας

Tweet

Εθελοντές από την Ελλάδα βρίσκονται ανάμεσα στους εκπροσώπους των διαφόρων εθνικοτήτων που παίρνουν μέρος στον αγώνα κατά του φασισμού και της Ουκρανικής κυβέρνησης τασσόμενοι στο πλευρό των ανταρτών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Athens Courier.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει μια μεγάλη κοινότητα των Ελλήνων

στα ανατολικά της Ουκρανίας, οι οποίοι έχουν υποστεί, από το καθεστώς, όσα και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής, ενώ αρκετοί έχουν φύγει για τις περιοχές Ροστόφ και Κουμπάν της Ρωσίας.

«Οι Έλληνες του Πόντου, οι όποιοι ζουν στην Ελλάδα θα πρέπει να ασχολούνται με όσα περνούν οι Έλληνες που ζουν στη Μαριούπολη , η οποία βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα στους βομβαρδισμούς και τα πυρά των τιμωρών του Κιέβου» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Στο άρθρο σημειώνεται επίσης ότι εκτός από τους Έλληνες, δύο τάγματα Σέρβων και 25 Αμερικανοί πολίτες αγωνίζονται για «παραδοσιακές ανθρώπινες αξίες» στις τάξεις των πολιτοφυλακών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, ανάμεσα στο τάγμα Βοστόκ, την πιο ισχυρή αμυντική δύναμη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, συμμετέχουν εθελοντές από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τον Καναδά, τη Ρωσία και την Πολωνία.

Πηγή: en.ria.ru

Tags: ΟυκρανίαεθελοντέςΡωσία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα